ADVERTISING
Τρίτη 22-08-17
Εξασφαλίσαμε τα διατροφικά μυστικά της Βίκυς Καγιά!

19 Ιουνίου 2017 - 09:02

Εξασφαλίσαμε τα διατροφικά μυστικά της Βίκυς Καγιά!

Η Βίκυ Καγιά είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα που πάντα εντυπωσιάζει με το πέρασμα της. Για χρόνια, ακόμα και κατά την περίοδο που ήταν έγκυος, διατηρούσε μια αψεγάδιαστη σιλουέτα και ποτέ της δεν είχε αυξομειώσεις στο βάρος της. Η ίδια παραδέχτηκε πως δεν έκανε ποτέ της δίαιτα… "Δεν προσέχω τίποτα στη διατροφή μου, αλλά έχω ένα μέτρο. Δεν θα φάω ποτέ μια τούρτα μόνη μου, ούτε θα φάω δυο πιάτα πατάτες τηγανητές και κάθε μέρα. Τρώω ισορροπημένα αλλά από μόνη μου. Έτσι ήμουν κι από παιδί. Δεν θα με έβλεπες ποτέ εμένα με την πίτσα, να τη φάω όλη και να μην φάω τη σαλάτα μου. Θα έτρωγα 2 κομμάτια αλλά και τη σαλάτα με τα καρότα μου. Μετά την άλλη μέρα θα έτρωγα φακές και λαχανικά. Δεν είμαι το παιδί του τζανκ. Ούτε ήπια κόλα ποτέ, ούτε σαν παιδί, ούτε στην εφηβεία. Κατά τα άλλα πιστεύω πως θες και το τηγανητό σου και το γλυκό σου και το λιπαρό σου. Πιστεύω πως το παν μέτρον άριστον δεν είναι τυχαίο που υπάρχει σαν φράση από τους αρχαίους".

Σίγουρα ένα ατού στην καθημερινότητα της Βίκυς είναι πως η ίδια λατρεύει τη μαγειρική και κατά κανόνα ετοιμάζει η ίδια τα οικογενειακά γεύματα, ανατρέχοντας σε κάποιο από τα δεκάδες βιβλία μαγειρικής που συλλέγει εδώ και χρόνια. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει, υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι οι μεγάλες της σπεσιαλιτέ. Ποια είναι αυτά;


Αγαπώ πολύ τη σαλάτα με καρότο κομμένο στο μαντολίνο με πράσινες ελιές ψιλοκομμένες, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, λεμόνι, λάδι και κύμινο. Είναι πολύ ελαφριά με ιδιαίτερη γεύση. Μια άλλη σαλάτα που μου αρέσει είναι η πράσινη με μαρούλι βουτύρου, αυτό που λέμε σαλάτα, με βότανα όπως λεβάντα, chives, μαϊντανό και τάραγκον,  που συνοδεύω με βινεγκρέτ σαμπάνιας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ένα από τα πιάτα που μου αρέσουν  πολύ είναι το Rib eye με σκόρδο και δεντρολίβανο μαζί με γαλλικές πατάτες με βότανα, ολόκληρες με τη φλούδα μέσα στη γάστρα.


Κάνω επίσης πολύ καλή quiche lorraine, quiche κολοκυθάκι, τάρτα με πράσο και φέτα, αλλά και τάρτα ντομάτας με δικό μου ζυμάρι και ντοματάκια μικρά ψιλοκομμένα που βγαίνει μια γλύκα. Ένα πιάτο που αρέσει πολύ στο Νίκο είναι η καρμπονάρα με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, μπέικον και αυγά, η αυθεντική, δηλαδή, χωρίς κρέμα γάλακτος. Ένα άλλο ελαφρύ και αρωματικό πιάτο που συνηθίζω είναι το γεμιστό κοτόπουλο με βότανα, πορτοκάλι, λεμόνι, θυμάρι και σκόρδο. Και κάνω και πολύ ωραίες σούπες. Καρότο-Nicoise, αλλά και πολύ νόστιμη σούπα κολοκύθας.

ilovestyle.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
ADVERTISING
Τα πιο διαβασμένα
ADVERTISING
ADVERTISING