ADVERTISING
Τετάρτη 25-05-22

Δρ Ασκητής Θάνος Ε.

Νευρολόγος – Ψυχίατρος
Δρ Ασκητής  Θάνος Ε.

Στείλε την ερώτησή σου

O Dr. Θάνος Ε. Ασκητής, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει ειδικευτεί στη Νευρολογία και την Ψυχιατρική, με διδακτορική διατριβή στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και εξειδίκευση στην ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες (Η.Π.Α.) .

Κλινικός ψυχίατρος ασκεί την Ιατρική, ίδρυσε - μαζί με τους συνεργάτες του - το πρώτο Σεξολογικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα (1986). 

Μελετητής των θεμάτων σεξουαλικής έκφρασης και επικοινωνίας στην οικογένεια, το σχολείο, τη σχέση και το γάμο, είναι ο πρώτος γιατρός που μίλησε ανοικτά για το σεξ στην Ελλάδα  από το 1987, με πλούσια αρθρογραφία σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και με πολλές παρουσιάσεις τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση. Την ίδια χρονιά οργάνωσε την πρώτη ημερίδα μαζί με τους συνεργάτες του για τη σεξουαλική υγεία στον άνδρα και στη γυναίκα.

Στη Δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ, οργάνωσε και παρουσίασε, τη πρωτοπόρα εκπομπή «Εμείς και το σεξ», από το 1993-2001 στην ΕΤ3,ΝΕΤ και ΕΤ1, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με τεραστία απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση η εκπομπή «Άνθρωπος και Σεξ» στον ALPHA το 2001-2003, συνέχισε τη μεγάλης απήχηση της, στα θέματα των σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Από το 1988 ως επιστημονικός  συνεργάτης των Υπουργείων Παιδείας και Νέας Γενιάς (Ελλάδα), αναπτύσσει πιλοτικά προγράμματα για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, με πλήθος ομιλιών και συνεργασιών με συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με αρκετά σχολεία της χώρας δημόσια και ιδιωτικά.

Το 2006-2008 είναι υπεύθυνος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Ελλάδος στη θεματολογία Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές σχέσεις και Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές σχέσεις για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή οκτώ βιβλίων για τον μαθητή αλλά και τον δάσκαλο και τέθηκε στην Ευέλικτη Ζώνη του υπουργείου Παιδείας, ενταγμένο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή συνέδρια της ευρωπαϊκής ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ESSM και της διεθνούς ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ISSM σε συνεργασία με τη Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Το 2008 βραβεύτηκε στο ευρωπαϊκό ιατρικό σεξολογικό συνέδριο, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, για την πρωτότυπη εργασία σε σχέση με τη στυτική δυσλειτουργία ως πρώιμο σύμπτωμα της σιωπηρής στεφανιαίας νόσου.

Το 2014, ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας ,είναι υπεύθυνος του «Κοινωνικού Σχολείου» της δράσης «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» υποστηρίζοντας τους 1500 εκπαιδευτές αγωγής υγείας του Υπουργείου Παιδείας στις 58 περιφέρειες της χώρας μας στις σχολές γονέων, αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ,από το 1994, ασκεί ενεργά τη κλινική ψυχιατρική και διαχειρίζεται θεραπευτικά τα προβλήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων (παδί-έφηβος-ενήλικας-μέση-τρίτη ηλικία).

Το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας υποστηρίζει δια μέσου του ανδρολογικού και γυναικολογικού ιατρείου, τα οργανικά προβλήματα που δημιουργούν τη σεξουαλική δυσλειτουργία των 2 φύλων.

Εκπαιδεύει με συνεχή προγράμματα επιστημονικούς φορείς και θεραπευτές της Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ενώ εκδίδει έντυπα και βιβλία με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση στα σύγχρονα δεδομένα κι όπως αυτά εξελίσσονται της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Από τον Απρίλιο του 2010, μαζί με την συνεργάτιδά του ψυχολόγο Μαρίνα Μόσχα, έχουν ιδρύσει το Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας στη Λευκωσία, καταγράφοντας και μελετώντας την Κυπριακή κοινωνία, αντιμετωπίζοντας ψυχικές διαταραχές και σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε άνδρες και γυναίκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία του ζευγαριού που συνδέεται άμεσα με την σεξουαλικότητα και τη ψυχική επαφή.

Το 2000 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Περιφέρεια της Αθήνας και παραιτήθηκε το 2003 λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου του Άρθρου 57 του Συντάγματος.

Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Διεύθυνση: Αθαλάσσας 62, 3ος όροφος, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλέφωνα: 22459555, 22459556
Φαξ: 22777197
Ιστοσελίδα: www.askitis-cy.com

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα