ADVERTISING
Σάββατο 24-08-19
Η καινούργια μου εμμονή στο φαγητό

Από Ελεονώρα-Μαρία Βλαδιμήρου / 21 Ιουνίου 2016 - 16:02

Η καινούργια μου εμμονή στο φαγητό

Η καινούργια μου εμμονή στο φαγητό είναι οι σπόροι του θάμνου κινόα που καλλιεργήθηκε από τους Ίνκας περίπου από το 3000 π.Χ. 

Αυτό το μαγικό τρόφιμο φύεται κυρίως στη Βολιβία και το Περού και αποκαλείται «χρυσή τροφή», ένας χαρακτηρισμός που επιβεβαιώνεται πλέον από επιστημονικές έρευνες. 

Μετά, αφού διάβασα για αυτό το τρόφιμο, που μπορεί μαγικά να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά εύγευστα πιάτα, ξέρω ότι κατατάσσεται στα δημητριακά και ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και περιέχει γλουτένη. 

Αυτός ο μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός του φυτού της Κινόα ο οποίος περιλαμβάνει πρωτεΐνες, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών στοιχείων, είναι απο τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορούμε να φάμε. 



Βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση. Βοηθάει στην καρδιά, τις ημικρανίες και είναι επίσης αντιοξειδωτική. Χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές μαγειρικής και είναι εύπεπτη.

Πάρτε ιδέες με τις οποίες μπορείτε να το απολαύσετε!


Πραγματικά είναι κάτι που απολαμβάνω να τρώω με σαλάτες, με κόκκινη σάλτσα ακόμα και μόνο του με γιαούρτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
ADVERTISING
Τα πιο διαβασμένα
ADVERTISING
ADVERTISING