ADVERTISING
Τετάρτη 25-05-22
To New style lift που έκανα πρίν από ένα μήνα στον Δρ Νεόφυτο Δημητριάδη!

20 Απριλίου 2021 - 18:04

To New style lift που έκανα πρίν από ένα μήνα στον Δρ Νεόφυτο Δημητριάδη!

Η γνωριμία με τον γιατρό Δρ Νεόφυτο Δημητριάδη πάει πίσω χρόνια.

Πήγα κοντά του μετά που ενδιαφέρθηκα για πλαστική εγχείρηση στο λαιμό μου, κάτι που έγινε με μεγάλη επιτυχία και δεν το έκρυψα ποτέ, μιας και ήθελα οι γυναίκες να ξέρουν από προσωπική μαρτυρία τι σήμαινε και πως ήταν για μένα το σκεπτικό, η ανάρρωση και η επιστροφή στη δουλειά μου… μέσα σε μία δύο μέρες!

Ο λαιμός ήταν χαλαρός στον μυ κάτω από το πιγούνι, κάτι που ήταν κληρονομικό και θα γινόταν όλο και χειρότερο μέσα στα χρόνια.

Δεν γνώριζα το γιατρό ως τότε. Και ήθελα να δω την προσέγγιση του και να μάθω πως ακριβώς γίνεται… Αυτό που συνέβη, ήταν ότι με αντιμετώπισε με σοβαρότητα και επεξήγησε το κάθε τι, τόσο, που ένιωσα ασφάλεια αμέσως.

Αυτό λοιπόν με το γιατρό μας.

Η μισή επιτυχία είναι να αισθανθείς ασφάλεια…

Μου εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια και επιπλέων, είπε πως ο κάθε οργανισμός λειτουργεί-ανταποκρίνεται διαφορετικά στην ανάρρωση. Να μην πολυλογώ επανήλθα, έκανα την εγχείρηση, σε δύο μέρες πήγα πίσω στο καθημερινό και ζωντανό μου πρόγραμμα… Ο ίδιος και η ομάδα του ήταν δίπλα μου και αισθάνθηκα απέραντη ευγνωμοσύνη για αυτό το αίσθημα του «αγκαλιάσματος» και της προσωπικής ανταπόκρισης σε ότι χρειάστηκε να ρωτήσω.

Πρόσφατα, αισθάνθηκα ότι χρειαζόμουν face lift. Δηλαδή όχι λαιμός αλλά τα σημεία γύρω από τα χείλη, που άρχισαν να βαραίνουν. Προτιμώ τις πιο μόνιμες λύσεις. Δύο αγαπημένα πρόσωπα στη ζωή μου, ήθελαν έτσι και αλλιώς να μου το έκαναν -εάν το αποφάσιζα- δώρο γενεθλίων που πλησίαζαν!...

Επισκέφθηκα λοιπόν πάλι τον γιατρό μου. Η μέθοδος, έμαθα, άλλαξε. Θα μπορούσα να το κάνω όχι με μέθη (ήδος νάρκωσης) αλλά, με τοπικές

ενέσεις, πολύ πιο απλά, πολύ πιο εύκολα. Δεν θα έφευγε μόνο η κούραση και η χαλάρωση γύρω από τα χείλη αλλά όλος ο μυς μέχρι πάνω, στο επίπεδο των ματιών, θα ανέβαινε αισθητά.

Πρόκειται- έμαθα- για μια νέα και αποτελεσματική τεχνική, που περιγράφεται ιατρικά ως εξής:

«… Μια καινούργια τεχνική. Που είναι πρωτοποριακή και διορθώνει το κάτω του μέρος του προσώπου και το λαιμό, περιορίζει τις τομές του χειρουργείου σε ενδοωτικές και πίσω από τα αυτιά, μειώνοντας σημαντικά τα εμφανή σημάδια του ουλώδους ιστού.

Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας αυτή η χειρουργική πράξη μπορεί να γίνει και στο γραφείο. Είναι μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 90 λεπτά, ο χρόνος ανάρρωσης είναι γύρω στη μία βδομάδα, ο ασθενής δεν χρειάζεται να μείνει στην κλινική αλλά μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του την ίδια μέρα.

Με αυτή την τεχνική πραγματοποιείται διείσδυση στους βαθύτερους ιστούς του προσώπου, όπου τραβώντας την περιτονία που βρίσκεται κάτω από το δέρμα επαναφέρουμε το πρόσωπο στο αρχικό σχήμα, αφαιρούμε τα σημάδια γήρανσης, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε χειρουργικές τεχνικές κατά τις οποίες ανοίγουμε μεγάλους κρημνούς με αύξηση του κινδύνου νέκρωσης του δέρματος. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μια σύγχρονη μικροεπεμβατική χειρουργική με πολύ καλά αποτελέσματα…»

Το αποφάσισα.

Διενεργήθηκε ο προεγχειριτικός έλεγχος, πήγα κοντά του, και στην υπέροχη ομάδα του, άκουγα σε όλη τη διάρκεια την αγαπημένη μου μουσική – ENYA- (αφού ρωτήθηκα τι ήθελα να ακούσω) και αφού παρακάλεσα να μου λέει τι ακριβώς κάνει (τίποτε δεν ένιωθα) χαλάρωσα. Η εμπιστοσύνη είναι μεγάλος παράγοντας σε όλα τα θέματα όταν «αφήνεσαι» σε κάποιον. Πόσο μάλλον στο γιατρό σου… Ο Δρ Δημητριάδης σε 90 λεπτά είχε βέβαια ολοκληρώσει το κάθε τι, με επιτυχία. Ο ίδιος είναι μια θετική ενέργεια έτσι και αλλιώς, που έκανε σταθερά -το ένιωθα- ότι είχε να κάνει.

Πρέπει να πω πως δεν αισθάνθηκα πόνο μιας και οι τοπικές ενέσεις δεν άφηναν να νιώσω τίποτε απολύτως. Ήμουν άνετη, ξαπλωμένη, με πλήρη επίγνωση και με όλη την ιατρική φροντίδα που απαιτείται. Τόσο άνετη που είχα και ανοικτά τα μάτια μου…

Μισή ώρα μετά το τέλος της επέμβασης, ήμουν στο σπίτι μου! Λούστηκα, έφαγα αυτό που ήθελα, κοιμήθηκα ήρεμα (στο πλάι κοιμάμαι πάντα) ξύπνησα, έλουσα τα μαλλιά μου…Δίχως πόνο μιας και είχα την επιλογή να πάρω κάτι για τον πόνο (εγχείρηση βλέπεις-αλλά- δεν χρειάστηκε). Πήγα ξανά να με δει.

Τη Δευτέρα οδήγησα, ήρθα δουλειά.

Δεν έχω λόγια… τι να πω; Η επούλωση, ξέραμε ότι θα ήταν καλή, έβαζα ένα σπρέι για τις πληγές, ως ότου κλείσουν, πήρα αντιβίωση. Σε δέκα μέρες αφαίρεσε τις ραφές.

Ναι ήμουν ελαφρώς πρησμένη στα μάγουλα, αλλά με τα μαλλιά μου κάτω, προφανώς κανείς δεν το κατάλαβε. Οι ραφές, σαν εργόχειρο (!!) γύρω από τα αυτιά, ούτε που φαίνονται… Τι να πω; Θυμάμαι τη θεία μου, Αλίκη Χατζηγεωργίου, που είχε κάνει face lift από 30 χρόνια και θαύμασα το ότι δεν το έκρυψε σε μια εποχή ακόμα γεμάτη προκαταλήψεις. Σήμερα και τότε με το λαιμό μου, ακολουθώ το δικό της παράδειγμα που εκτίμησα. Δεν αλλοιώνεις το χρόνο. Ούτε διεκδικείς την πιθανότητα να γίνεις σαν ας πούμε την κόρη σου, μιας και δεν είναι καν το ζητούμενο! Ούτε προσποιείσαι την νεανίζουσα… (χαχαχα). Αλλά, το δικαίωμα σου να αισθάνεσαι καλά, σαν να συγυρίζεσαι. Σαν να «σιδερωνεσαι». Κάτι σαν τη βαφή μαλλιών που όταν πρωτοεμφανίστηκε όλοι μιλούσαν για κάτι «πρωτοπόρο»…

Το face lift δεν είναι πια όπως τότε, πρωτοπόρο μεν, αλλά ο τρόπος που επενεργείται από τον συγκεκριμένο γιατρό, το γιατρό μου, με ιστορικό επανορθώσεων πολύ δύσκολων περιπτώσεων, που κάθε τόσο ανανεώνει σύμφωνα με τις νέες τεχνικές την μέθοδο του, με μεγάλη συνέπεια και σεβασμό στην Ιατρική που υπηρετεί, όντως παραμένει πρωτοπόρο για την επιτυχία του, τα αποτελέσματα του, την άμεση επαναφορά στην κανονικότητα της ζωής μας με ένα καινούργιο ατσαλάκωτο πρόσωπο, διατηρώντας την έκφραση του και την εμπειρία του όμως κυρίως τη φυσικότητα του.

Αιθσάνθηκα την ανάγκη να το πω για να απαντήσω σε πάρα πολλές γυναίκες που απευθύνονται σε μένα, γεμάτες ερωτήσεις, να τολμήσουν!

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Έτοιμος

 

Μόλις τελείωσε το χειρουργείο

Σε δέκα μέρες όταν έβγαλαν τις ραφές

Οι ραφές

Την επόμενη της εγχείρησης

H ομάδα του γιατρού

Τρεις βδομαδες μετά

Σήμερα ένα μήνα μετά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα τολμούσα να είμαι διαφορετική

Από Ελίτα Μιχαηλίδου / 10 Φεβρουαρίου 2022

Blogs

Θα τολμούσα να είμαι διαφορετική

Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα