ADVERTISING
Παρασκευή 27-05-22
Hamam Omerye Bath: Μια μοναδική εμπειρία για καθημερινή απόδραση

24 Ιανουαρίου 2022 - 09:35

Hamam Omerye Bath: Μια μοναδική εμπειρία για καθημερινή απόδραση

Το μοναδικό πρώτο βιωματικό μουσείο προσωπικής φροντίδας στην Κύπρο, αλλά και σε όλη την Ευρώπη

Μια μοναδική εμπειρία για καθημερινή απόδραση

Στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, στην πλατεία Τυλληρίας 8, βρίσκεται το Hamam Omerye Bath.

Ένα μοναδικό ιστορικό κόσμημα, δίπλα σε πολλά άλλα  ιστορικά μνημεία, όπως το τζαμί Ομεριέ και το Παλάτι του Αρχιεπισκόπου.

Το 1570-71, όταν το νησί έπεσε στα χέρια των Οθωμανών, χτίστηκε το Hamam Omerye ως δωρεά προς την πόλη από το Λάλα Μουσταφά Πασά. Ονομάστηκε προς τιμήν του χαλίφη Ομάρ κάνοντας τον χώρο γνωστό ως Ομεριέ.

Tο 2005 έλαβε το βραβείο Europa Nostra για Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

Με σεβασμό στην παράδοση του χώρου και των λουτρών μεταφέρουμε την αυθεντική εμπειρία του χαμάμ κοντά σας. Αυτό το τόσο αναζωογονητικό συναίσθημα που βιώνεις, θέλουμε να το μοιραστούμε και να το διαδώσουμε ή καλύτερα να το επαναφέρουμε στην κουλτούρα και την καθημερινή μας ζωή, της οποίας αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι αιώνες πριν. Στο Hamam Omerye τα αρώματα και τα χρώματα σας μεταφέρουν σε μια πραγματική μαγική ατμόσφαιρα των ανατολίτικων λουτρών, με τον επιβλητικό τετράκλινο θόλο του οντά, άλλα και το λουτρό με την πολυγωνή μαρμάρινη ζεστή επιφάνεια στο κέντρο,  τις ιστορικές  γούρνες περιμετρικά καθώς και τους άλλους PRIVE  χώρους.

Σήμερα στο Hamam Omerye, μπορείτε να απολαύσετε μία μοναδικη αυθεντική και πολυτελή εμπειρία που συγκριτικά κάνει το καθημερινό ντους να φαίνεται σαν μια ασήμαντη υπόθεση!

Ιστορικά, το HAMAM απέκτησε πολύ μεγαλύτερη σημασία από την απλή έννοια ενός χώρου όπου μπορούσε κάποιος να κάνει ένα χαλαρό μπάνιο ή να καθαριστεί. Ήταν ένας συνδυασμός ιεροτελεστίας και τελετουργίας στενά συνδεδεμένος με την καθημερινή ζωή κατά την οποία τα στοιχεία της φύσης δαμάζονταν για τον καθαρισμό σώματος και ψυχής. Στα παλιά χρόνια, τα λουτρά χαμάμ συχνά περιγράφονταν ως «σιωπηλοί θεραπευτές». Ο Ιπποκράτης ως γνωστό  διέδιδε ότι η συχνή έκθεση στις ζεστές και υγρές συνθήκες του λουτρού χαμάμ προσέφερε την καλύτερη δυνατή προστασία για την γενική υγεία του ανθρώπου. Πίστευε ότι ο «τεχνητός πυρετός», η υπερθερμία που  δημιουργόταν κατά τις συνθήκες αυτές, βοηθούσε στην ταχύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην τονώση της  μυϊκής  μάζας, απελευθερώνε ολες οι αποθηκευμένες τοξίνες και δημιουργούσε περισσότερα αντισώματα  ενίσχυοντας  το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αποδράστε από την καθημερινότητα, αφεθείτε στις ιαματικές ιδιότητες του ατμού, απολαύστε μία βαθιά απολέπιση και ένα ανακουφιστικό μασάζ. Ξεκουραστείτε πίνοντας ανατολίτικο τσάι και συνεχίστε την ημέρα ή το βράδυ σας στο κέντρο της πόλης.

Αναζωογονηθείτε κάνοντας την επίσκεψη στο HAMAM OMERYE τρόπο ζωής!

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα