ADVERTISING
Πέμπτη 13-05-21
Γιώργος Πέτρου: Φτιάχνει εικόνες και περνά τα δικά του μηνύματα μέσα από τις φωτογραφίες του!

09 Απριλίου 2021 - 09:03

Γιώργος Πέτρου: Φτιάχνει εικόνες και περνά τα δικά του μηνύματα μέσα από τις φωτογραφίες του!

Όνομα: Γιώργος Πέτρου

Μικρό Βιογραφικό: Γεννήθηκα στις 28 Οκτωβρίου του 1985 στη Λευκωσία και είμαι απόφοιτος της Α τεχνικής σχολής, στον κλάδο Σχεδιασμού. Εργάζομαι στον χώρο της τηλεόρασης από το 2006, μέχρι σήμερα.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα που είχα από παιδί, με οδήγησαν να καταλάβω πολύ σύντομα την ανάγκη μου να φτιάχνω εικόνες και να περνώ τα δικά μου μηνύματα μέσα από τις φωτογραφίες μου. Παγώνω τον χρόνο, δημιουργώντας σκηνικά που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο μυαλό οποιουδήποτε, κάνοντας τον να ονειρεύεται και να βλέπει τη ζωή μέσα από τα δικά μου μάτια. Έχω ταξιδέψει και έχω φωτογραφίσει διάφορα μέρη στον κόσμο, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να έχω ένα τεράστιο αρχείο με φωτογραφίες που περιγράφουν τη ζωή μου ως φωτογράφος.

 
Facebook page: https://m.facebook.com/george.petrou.5494
 

Instagram: https://www.instagram.com/george_petrou_photography/

Κοινωνικη δραστηριότητα/Συνδεσμος στον οποίο ανήκεις η, κοινωνικός στόχος για τον οποίο είσαι ευαισθητοποιημένος): Ένας από τους κοινωνικούς στόχους που έχω στη ζωή μου, είναι μια μέρα να ταξιδέψω μέχρι την Αφρική, προσφέροντας εθελοντική εργασία. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ένα από τα πράγματα που με δίδαξαν, ήταν να προσφέρω απλόχερα τη βοήθειά μου σε οποιονδήποτε την είχε ανάγκη. Μεγαλώνοντας και καταλαβαίνοντας πόσο δύσκολα επιβιώνουν τα παιδιά της Αφρικής, μη έχοντας τα απαραίτητα εφόδια για μια σχετικά άνετη ζωή, γεννήθηκε μέσα μου η επιθυμία, να επισκεφτώ από κοντά κάποιες περιοχές, να προσφέρω την βοήθεια μου και μέσα από τον φωτογραφικό φακό μου να παρουσιάσω τις συνθήκες ζωής αυτών των παιδιών. 

Βάση: Εργάζομαι και κατοικώ στη Λευκωσία

Δημιουργία: Δημιουργώ εικόνες που η κάθε μια από αυτές περιγράφουν μια ιστορία. Για παράδειγμα, με ένα πορτρέτο μπορείς να περιγράψεις τα συναισθήματα και την ψυχοσύνθεση ενός ατόμου. Μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου του, μπορείς να καταλάβεις αν είναι λυπημένος ή χαρούμενος, θυμωμένος ή κουρασμένος ή ακόμα και την κοινωνική του θέση. Από την άλλη, ένα απλό τοπίο, μπορεί να προσφέρει ηρεμία στον θεατή, με μια ήρεμη θάλασσα ή να τον αναστατώσει με την εικόνας μιας τρικυμίας. 

Έμπνευση: Εμπνέομαι από οτιδήποτε αγνό περιστρέφεται γύρο μου. Ένα τοπίο, ένας παππούς να πίνει τον καφέ του στο καφενείο, ένα παιδί να παίζει με τον σκύλο του.

Δυσκολία στον χώρο σου: Ο μεγάλος ανταγωνισμός

Στόχος: Στόχος μου είναι μέσα στα επόμενα χρόνια, να κάνω την πρώτη μου ατομική έκθεση.

Σημαντικές στιγμές: Η πιο σημαντική στιγμή μου, ήταν όταν μου απονεμήθηκε από την Campina Photographic Exhibitions Society ο πρώτος φωτογραφικός μου τίτλος.

Περιγραφή της δουλειάς σου: Το αρχικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι η έμπνευση. Φτιάχνω την εικόνα πρώτα στο μυαλό μου και αργότερα επιλέγω τον κατάλληλο φακό και τον φωτισμό (τεχνητό ή φυσικό), που θα χρησιμοποιήσω για να έχω το αποτέλεσμα που θέλω.

Επιλέγω τις φωτογραφίες που απεικονίζουν ακριβώς το συναίσθημα που θέλω να περάσω.

Τέλος, το πιο χρονοβόρο κομμάτι, είναι η επεξεργασία των φωτογραφιών στον υπολογιστή μου, με εξιδεικευμένες εφαρμογές, φτιάχνοντας το μέγεθος, τα χρώματα, τις σκιές, ακόμα και ειδικά εφέ, βασιζόμενος στην φαντασία και τις ιδιαιτερότητες της κάθε εικόνας.

Μελλοντικά πλάνα: Πολλά ταξίδια.

Μότο σου: Ζήσε, αγάπα, γέλα.

Ιστορικά πρόσωπα η μυθολογικά που θαυμάζεις: Leonardo Da Vinci

Αγαπημένα βιβλία/συνθέσεις/καλλιτέχνες: Lee Jeffriys, Alan Schaller

Τι θαυμάζεις σε έναν άνθρωπο: Την ειλικρίνεια

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη Αρετη: Την Υγεία

Ποιο είναι το σημερινό στοίχημα της ανθρωπότητας, κατά την άποψη σου: Το μεγαλύτερο στοίχημα της ανθρωπότητας τον τελευταίο χρόνο είναι να καταφέρει να κερδίσει τον πόλεμο με τον κορονοιό.

Αγαπημένο ποτό: Gin Τonic

Αγαπημένο φαγητό: Ζυμαρικά

Αγαπημένο τοπίο: Το ακρωτήρι Cavo greko

Τι είναι η ευτυχια για σενα: Να ξυπνάς κάθε πρωί υγιής και να έχεις κοντά σου αυτούς που αγαπάς.

Πέντε πράγματα (όχι άνθρωποι) που θα έπαιρνες μαζί σου εάν αναγκαζόσουν να ήταν μόνο πέντε: Τη φωτογραφική μηχανή, πορτοφόλι, το τηλέφωνό μου, τα γυαλιά ηλίου, νερό.

 

Φωτο της δουλεiάς του Γιώργου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα