ADVERTISING
Σάββατο 19-06-21
Εφη Σπυρου:Συνέντευξη στο eltopia από το γνωστό πρώην μοντέλο Εφη Σπυρου και νυν πετυχημένη εικαστικό

Από Ελεονώρα Μαρία Βλαδιμήρου / 14 Μαΐου 2021 - 08:44

Εφη Σπυρου:Συνέντευξη στο eltopia από το γνωστό πρώην μοντέλο Εφη Σπυρου και νυν πετυχημένη εικαστικό

H Έφη Σπύρου είναι εικαστικός. H δουλειά της παρουσιάζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από το 2007. Το έργο της βρίσκεται σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές παγκοσμίως. Η Έφη έχει βραβευθεί για το εικαστικό της έργο, με το βραβείο των νέων καλλιτεχνών από την Εθνική Τράπεζα “175th Anniversary of National Bank of Greece” 2017.

Πρόσφατα πραγματοποίησε την εικαστική αστική δράση “ART SCENE CRIME SOON” (Απρίλιος-Μάιος 2020) στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τρεις πόλεις της Κύπρου και τον Ιούνιο του 2020 εγκαινίασε την τρίτη της ατομική έκθεση με τίτλο “MY FINEST FABULOUS AND AMAZING MATH BOOK”, στην Αθήνα.

Η Έφη είναι εμπνευστής και ιδρύτρια της καλλιτεχνικής μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας RUNONART για την ανάδειξη και προβολή του Κυπριακού και Ελληνικού καλλιτεχνικού έργου στο ευρύ κοινό εντός και εκτός συνόρων.

Από το 1996 ζει και εργάζεται σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο. Στην παρούσα φάση εδρεύει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ποτε κατάλαβες ποσο σου αρέσει να ζωγραφίζεις, σε ποια ηλικία;

Θυμάμαι από παιδι να προετοιμάζω θεατρικές παραστάσεις που δεν ολοκληρώνονταν ποτέ ή είχαν καθίσματα αλλά όχι θεατές...σίγουρα ένα δικό μου αυθεντικό θεατρο του παραλόγου. Σε αυτό το εντελώς ελεύθερο παιχνίδι ρόλων και παραστάσεων η ζωγραφική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι-προσχέδια για το έργο, σκίτσα για το set, τα κουστούμια κλπ. Πολύ αργότερα στο Λύκειο πια κατάλαβα ότι το πάθος μου αυτό είχε 'επιτυχία'. Πήρα το πρώτο βραβείο στα εικαστικά και εκεί άνοιξε για μένα μία άλλη συνθήκη.

Το πέρασμα σου στο χώρο του μόντελιγκ;

Τα μεγαλύτερα μας όπλα μας βρίσκουν όταν δεν τα περιμένουμε...η μόδα μπήκε στην ζωή μου σαν διαβατήριο για να ταξιδέψω. Και τα κατάφερα πολύ νωρίς...μετά τα καλλιστεία του 95 και για δεκαπέντε γεμάτα πλούσια χρόνια βρέθηκα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη δουλεύοντας με τα καλύτερα brands υψηλής ραπτικής. Μεγάλη παρακαταθήκη για την μετέπειτα διαδρομή μου

Ποια είναι η καθημερινότητα σου σήμερα;

Πολλή δουλειά άλλωτε σε τρελλούς ρυθμούς και σε διαφορετικές κατευθύνσεις-αντικείμενα και άλλωτε σε αργούς επίπονους ρυθμούς σε ένα μόνο πράγμα.

Ποια είναι η απάντηση σου στη φθορά του χρόνου;

Εγρήγορση και αγάπη για την στιγμή. Πόσο διογκώνεται ο χρόνος όταν είμαστε ευτυχισμένοι...

Τι είναι χαρά για σενα κάθε μέρα;

Να ανθίζει η λεμονιά μου, να έχω ζεστο τσάι στο γραφείο μου από τον αγαπημένο μου, η θέα της Ακρόπολης από το μνημείο του Φιλοπάππου δίπλα στο σπίτι μου.

Λένε πως η δουλειά μας είναι το εργαλείο μας στην αυτόεξέλιξη - εσυ, πως περνας μέσα από τη τέχνη τη διαδικασία της δικης σου;

Βρίσκω τον τόπο μου... εκεί που όλα επιτρέπονται, όλα ανατρέπονται, όλα τραυματίζονται και επουλώνονται ταυτόχρονα...Ίσως το πιο ειλικρινές παιχνίδι με τον εαυτό μου... και ποιος κερδίζει σε ένα παιχνίδι; Αν είναι αληθινό... κανείς

Έχεις φιλες; Πως είναι οι δικοί σου άνθρωποι;

Έχω πολύ καλούς φίλους και κάποιους για δεκαετίες...

Ποιοι άνθρωποι σε γοητεύουν;

Οι ζεστοί, ήρεμοι, οξυδερκής, αυτόνομοι, αυτόφωτοι, με φιλότιμο.

Εάν επέστρεφε ο χρόνος πίσω θα άλλαζες κάτι; Τι; Γιατί;

Ναι... να ταξιδευα πιο ανέμελη... Με πέταξα στα βαθιά πολύ νωρίς και ήμουν φοβισμένη με αποτέλεσμα να χάνω μαγικές στιγμές ανεμελιάς και ευχαρίστησης

Τι θα έλεγες στην Εφη Σπυρου μικρούλα αν είχες τη δυνατότητα να στείλεις στο τότε ένα sms;

Σ’ αγαπάω, μην φοβάσαι, προχώρα

 

Διαβάστε πληροφορίες για την έκθεσή της στην Κύπρο εδω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα