ADVERTISING
Σάββατο 19-06-21
Αλεξάνδρα Κουρής: Δεν σταματάει να δημιουργεί αλλά και να εκπλήσσει με το πολύμορφο ταλέντο της!

Από Τζίνα Αντωνιάδου / 17 Μαΐου 2021 - 09:05

Αλεξάνδρα Κουρής: Δεν σταματάει να δημιουργεί αλλά και να εκπλήσσει με το πολύμορφο ταλέντο της!

Μικρό βιογραφικό:

Είμαι η μεγαλύτερη από έξι παιδιά και οι γονείς μου είναι ένα αξιοθαύμαστο, δυναμικό ζευγάρι! Έχω δύο πτυχία, ένα στην Αγγλική Λογοτεχνία και ένα στις Δραματικές και Θεατρικές Σπουδές, καθώς και ένα PGCE σε Αγγλικά και Δράμα. Μου αρέσει να διδάσκω Θέατρο και είμαι παθιασμένη με τη σκηνοθεσία, ειδικά για μιούζικαλ και έχω δημιουργήσει φήμη για τις υψηλού επιπέδου μουσικές παραγωγές στο The Heritage School στην Λεμεσό.

Γράφω τραγούδια, ποιήματα, έργα και διηγήματα από τότε που ήμουν παιδί. Ως ενήλικας, συνεχίζω να γράφω και πρόσφατα συνέγραψα μια μουσική παράσταση που ονομάζεται As You Wish με τον Hovig Nassanian. Εκτός από το να γράφω, μου αρέσει να χορεύω Swing Dance και να τραγουδάω, ειδικά Jazz, Blues και Rock και έχω τραγουδήσει αρκετές φορές στο διάσημο μπαρ Jazz Fritzels στην οδό Bourbon, στη Νέα Ορλεάνη.

Πρόσφατα έγινα η πρώτη στην Κύπρο που ολοκλήρωσε το FLCM (Fellowship Diploma of the London College of Music) σε Popular Music Vocals, με διάκριση. Συνίδρυσα επίσης μια ομάδα αυτοσχεδιασμού μουσικού θεάτρου με την ονομασία "Good Vibrations" όπου αυτοσχεδιάζουμε σύντομα σκίτσα και τραγούδια μέσα σε αυτά. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι για την ηχογράφηση ενός νέου τραγουδιού το οποίο ελπίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού με τίτλο «Εσύ και εγώ και η Θάλασσα» (‘You and Me and the Sea’).

Ο Hovig και εγώ δημιουργήσαμε τη δική μας δισκογραφική εταιρεία / δημιουργική πλατφόρμα με την ονομασία Necessary Kuriosity (εμπνευσμένη από τα ονόματά μας) όπου βάζουμε όλα τα δημιουργικά μας έργα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τα οποία έχουμε συνεργαστεί.

Facebook page: Alexandra Kouris

Instagram: alexandra.kouris and a_time_within_a_time

Website: https://necessarykuriosity.com

Κοινωνικη δραστηριότητα/Συνδεσμος στον οποίο ανήκεις ή κοινωνικός στόχος για τον οποίο είσαι ευαισθητοποιημένος:

Δουλεύω με νεαρούς ενήλικες και μου αρέσει να καλλιεργώ και να ενθαρρύνω τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα τους. Μου αρέσει επίσης να τους καθοδηγώ στο να γίνουν άνθρωποι που νοιάζονται. Περιβαλλοντικά, επαναχρησιμοποιώ και ανακυκλώνω όσο περισσότερο μπορώ και πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην προστασία του πλανήτη μας.

Βάση: Μένω στη Λεμεσό, Κύπρος

Δημιουργία:Οι πιο πρόσφατες δημιουργίες μου είναι το τραγούδι «Εσυ και εγώ και η Θάλασσα» (‘You and Me and the Sea’) που θα ηχογραφήσω σύντομα (αν το επιτρέψει ο Κορωνοιός!) και μια σύντομη ιστορία που θα ήθελα πολύ να μετατρέψω σε ένα σενάριο με τίτλο «Παίξτε το παιχνίδι» (‘Play the Game’) για μια γυναίκα και την εμπειρία της με την εικονική πραγματικότητα.

Έμπνευση: Άνθρωποι, μέρη, στιγμές, συναισθήματα, φύση και ζωή με εμπνέουν. Βρίσκω ομορφιά και έμπνευση σε όλα, από τα μικρά λουλούδια που αναπτύσσονται μέσα από τις ρωγμές του τσιμέντου έως τις αντανακλάσεις του φωτός. Εμπνεύστηκα το «Εσύ και εγώ και η θάλασσα» από μια υπέροχη ρομαντική στιγμή που μοιράστηκα με τον σύντροφό μου, υπό το φως της πανσελήνου και με το soundtrack των κυμάτων. Η ιστορία μου «Παίξτε το παιχνίδι» βασίζεται σε ένα όνειρο που είδα!

Δυσκολία στον χώρο σου: Νομίζω ότι ένα πράγμα που δυσκολεύει τους καλλιτέχνες εδώ είναι ότι δεν πληρώνονται πολύ καλά, ακόμη και καθόλου. Με ρώτησαν πολλές φορές αν μπορώ να κάνω κάτι δωρεάν και γνωρίζω πολλούς άλλους καλλιτέχνες που τους έχει ζητηθεί το ίδιο.

Πιστεύω ότι η τέχνη πρέπει να είναι για όλους, αλλά θα πρέπει επίσης να μπορεί να αποφέρει ένα καλό εισόδημα. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες πρέπει να έχουν άλλη δουλειά για να υποστηρίξουν τον εαυτό τους και αυτό απαιτεί εξισορρόπηση του χρόνου. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να μπείς στους σωστούς κύκλους και να σου δοθούν ευκαιρίες, για παράδειγμα, έχουμε τους ίδιους ηθοποιούς να παίζουν στις ίδιες κωμωδίες στην τηλεόραση.

Ίσως ένα άλλο ζήτημα είναι ότι αν και μιλάω και κατανοώ άπταιστα ελληνικά, έχω την προτίμηση να γράφω και να τραγουδάω στα Αγγλικά. Φυσικά, όπως όλοι, ο κορωνοιός εμπόδισε την πρόοδο της καταγραφής του τραγουδιού καθώς είναι δύσκολο να συναντήσεις μουσικούς για να ηχογραφήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας!

Στόχος: Ο στόχος μου είναι να είμαι δημιουργική και να εμπνέω τη δημιουργικότητα. Τίποτα δεν γεμίζει την ψυχή και την καρδιά μου όσο το συναίσθημα του να δουλεύω πάνω σε δημιουργικά και καλλιτεχνικά έργα. Μου αρέσει να μοιράζομαι αυτό το συναίσθημα με άλλους και να ενθαρρύνω τους άλλους να αισθάνονται το ίδιο.

Θα ήθελα πολύ να με αντιμετωπίζουν σοβαρά και επαγγελματικά ως συγγραφέας τραγουδιού / θεατρικός συγγραφέας / συγγραφέας και να μοιράζομαι τη δουλειά μου με πολλούς άλλους. Για παράδειγμα, αν κάποια από τα διηγήματά μου γίνονταν επεισόδια του Black Mirror, να έγραφα ένα τραγούδι για να εκπροσωπήσω την Κύπρο σε επίπεδο Eurovision ή τα τραγούδια μου να παίζονταν και να ακούγονταν από το κοινό, τότε θα ήταν ένα όνειρο να πραγματοποιείται.

Θα μου άρεσε ιδιαίτερα αν μπορούσα να γράψω μιούζικαλ για το West End, το Broadway και το Disney! Θα ήθελα επίσης να συνεργαστώ με άλλους μουσικούς στην Κύπρο σε ανοιχτούς χώρους και να έχω αυτοσχέδιες συναυλίες ή απλά jam sessions. Οποιαδήποτε δημιουργική συνεργασία με καλλιτέχνες θα ήταν ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα!

Σημαντικές στιγμές: Νομίζω ότι οι πιο σημαντικές στιγμές είναι όταν συναντάς τους σωστούς ανθρώπους και βρίσκεις μια σύνδεση, είτε είναι συναισθηματική είτε επαγγελματική.

Περιγραφή της δουλειάς σου: Νομίζω ότι οι περισσότερες από τις ιστορίες και τα έργα μου βασίζονται στην κοινωνία και πόσο επηρεάζεται από την τεχνολογία (είτε για καλό ή κακό) και που ίσως μπορεί να καταλήξει. Οι ιστορίες συνήθως τοποθετούνται στο όχι πολύ μακρινό μέλλον και είναι δηλώσεις για την πιθανή εξέλιξή μας. Τα τραγούδια μου είναι συνήθως εύθυμα και θετικά και έχουν (ελπίζω) αναχρονιστικό ήχο με στοιχεία Jazz και Blues με πιθανώς Hip Hop. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι το «Εσύ και εγώ και η θάλασσα» ανήκει σε ένα «Jazz Hop» είδος (το οποίο από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει!)

Μελλοντικά πλάνα: Θέλω να γράψω μιούζικαλ, θεατρικές παραστάσεις και περισσότερα τραγούδια!

Μότο σου: Το σύνθημά μου στη ζωή είναι «Υπάρχει παντού ομορφιά και ελπίδα - όταν το βλέπεις και το εκτιμάς, μπορείς να νιώσεις μόνο αγάπη, που είναι έμπνευση

Ιστορικά πρόσωπα η μυθολογικά που θαυμάζεις: Θαυμάζω τους ανθρώπους που έκαναν ή προσπάθησαν να κάνουν μια αλλαγή στην κοινωνία προς το καλύτερο με ειρηνικό, θετικό και αποφασιστικό τρόπο. Για παράδειγμα, ο Martin Luther King, ο Gandhi, η Ada Lovelace, η Rosa Parks.

Αγαπημένα βιβλία/συνθέσεις/καλλιτέχνες: Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση! Αγαπώ πραγματικά όλη την τέχνη και δυσκολεύομαι να επιλέξω μια μορφή τέχνης ή καλλιτέχνη που θαυμάζω περισσότερο από κάποιο άλλο.

Τι θαυμάζεις σε έναν άνθρωπο: Τα πιο αγαπημένα μου ανθρώπινα χαρακτηριστικά είναι η εκτίμηση και η συμπόνια. Αν μπορούσαμε όλοι να έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, πιστεύω ολόψυχα ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε αρμονικά.

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη Αρετή: Συναισθηματική νοημοσύνη, και φυσικά συμπόνια και εκτίμηση (όπως ανάφερα πιο πάνω)

Ποιο είναι το σημερινό στοίχημα της ανθρωπότητας, κατά την άποψη σου: Θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε αλλά ίσως με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας. Τι θα γινόταν αν ήταν δυνατό να εγκαταστήσουμε τους εαυτούς μας σε ένα πρόγραμμα υπολογιστή; Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε σε πολλούς κόσμους ταυτόχρονα; Ελπίζω απλώς ότι ανεξάρτητα από το πόσο θα εξελιχθούμε, η αγάπη και η συμπόνια θα επικρατήσουν.

Αγαπημένο ποτό: Νερό τις καθημερινές και κόκκινο κρασί τα σαββατοκύριακα!

Αγαπημένο φαγητό: Οτιδήποτε στα κάρβουνα/μπάρμπεκιου και γενικά, όλα τα φαγητά επειδή λατρεύω απόλυτα την εξερεύνηση μέσα από τον ουρανίσκο μου!

Αγαπημένο τοπίο: Όπου κι αν πάω, το λατρεύω! Αλλά πρέπει να πω ότι η Νέα Ορλεάνη κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ψυχή μου και τα μέρη που έχω επισκεφθεί στην Ιταλία κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ωστόσο, δεν θα άλλαζα τη ζωή στην Κύπρο με οτιδήποτε επειδή πιστεύω ότι το νησί μας είναι παράδεισος.

Τι είναι η ευτύχια για εσένα:

Η οικογένεια και η αγάπη, η εσωτερική ειρήνη και η δημιουργικότητα δίνουν εσωτερική ικανοποίηση. Η περιπέτεια, τα ταξίδια και η εξερεύνηση μας βοηθούν να αναπτυχθούμε και είναι αυτά που μας δίνουν περισσότερη ευτυχία.

Πέντε πράγματα που θα έπαιρνες μαζί σου εάν αναγκαζόσουν:

Ένα σημειωματάριο, ένα στυλό, ένα πιάνο και όλα τα υπέροχα ρούχα μου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα