ADVERTISING
Τρίτη 09-08-22
Θεανώ Μακaρίου: Μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό!

Από Τζίνα Αντωνιάδου / 07 Ιουνίου 2021 - 19:11

Θεανώ Μακaρίου: Μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό!

Μικρό βιογραφικό:

Η Θεανώ Μακαρίου σε ηλικία 12 χρόνων κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, ο οποίος έγινε πλατινένιος και χάρισε όλα τα έσοδα στο σύνδεσμο “Ένα όνειρο μια ευχή”.

Σπούδασε με υποτροφία στην Αγγλία και αποφοίτησε με First Class Honours σε Dance and Theatre Performance. Έπειτα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεατρολογία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει συμμετάσχει στα μιούζικαλ “Joseph”, “Wicked”, “Cats”, “Cabaret”, “Phantom of the Opera” και “Ζorro”, κυρίως σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Για τη συμμετοχή της ως Μαρία στο “West Side Story” στην όπερα του Wuppertal και στο θερινό θέατρο του Clingenburg απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Xάρη στις μεγάλες τις επιτυχίες βραβεύτηκε στην Κύπρο από το θεσμό Madame Figaro ως «Γυναίκα της Χρονιάς» 2013 στην κατηγορία Ερμηνεύτρια.

Facebook page

Κοινωνική δραστηριότητα/Σύνδεσμος στον οποίο ανήκεις η, κοινωνικός στόχος για τον οποίο είσαι ευαισθητοποιημένος:

Σύνδεσμος «Ένα όνειρο μια ευχή»


Βάση:

Έχω τη βάση μου στην πόλη Άαχεν της Γερμανίας, όπου διδάσκω φωνητική και χορό. Συνεργάζομαι επίσης από το 2017 με τη θεατροχορευτική ομάδα «Tanztheatermobil» με την οποία κάναμε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2020 με το καινούριο έργο “Fischers Fritze”. Το έργο, με θέμα τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος έπαιξε και θα συνεχίζει να παίζει σε πάρα πολλά σχολεία της περιοχής, όπως και σε άλλες πόλεις. 

Έμπνευση: Βρίσκω την έμπνευση μου στα μικρά πράγματα

Δυσκολία στον χώρο σου: Δυσκολία στο χώρο για μένα ήταν όλα τα χρόνια που έπαιζα σε μεγάλες παραγωγές Musical, όπου άλλαζα συνεχώς πόλεις και έτσι ήμουνα μακριά από τα αγαπημένα μου άτομα. 

Δεν είχα καταλάβει πόσο με δυσκόλευε αυτό μέχρι που έγινα μαμά και έχω πλέον τη βάση μου σε μία πόλη της Γερμανίας. 

Στόχος: Στόχος μου είναι να ζω κάθε μέρα με αληθινή ευγνωμοσύνη για όλα όσα ήδη έχω. Οι περισσότεροι καλλιτεχνικοί μου στόχοι πήραν ήδη μορφή και τώρα με χαροποιεί πολύ, που μπορώ και μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με νέα παιδιά. 

Σημαντικές στιγμές:

Σημαντικές στιγμές στο χώρο ήταν σίγουρα οι συμμετοχές μου στα musical „Wicked”, “Cats“, „Cabaret“, „Phantom of the Opera“ και κυρίως η συμμετοχή μου το 2018 στο musical “West Side Story” στο ρόλο της Μαρίας. Σημαντική στιγμή για μένα ήταν και η βράβευση μου το 2014 στα βραβεία Madame Figaro ως „Γυναίκα της χρονιάς“ στην κατηγορία ερμηνεύτρια. Άλλες όμως εξίσου σημαντικές και μοναδικές στιγμές στη ζωή μου είναι οι γεννήσεις των δυο αγοριών μου. Ήθελα πολύ να γίνω μαμά και επειδή δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο το φανταζόμουν είμαι τώρα αληθινά ευγνώμων. 

Περιγραφή της δουλειάς σου: Musical Theatre Peformer ή αλλιώς Ηθοποιός-Τραγουδίστρια-Χορεύτρια

Μελλοντικά πλάνα: Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω το τώρα και δεν έχω κάποια πλάνα για το μέλλον. 

Μότο σου: Δεν μπορώ να πω ότι έχω ένα και μόνο συγκεκριμένο Μότο, το οποίο ακολουθώ πάντα στη ζωή μου. Ταυτίζομαι κατά καιρούς όμως με διαφορά ρητά που διαβάζω ανάλογα με τη φάση που περνάω. 

Ιστορικά πρόσωπα η μυθολογικά που θαυμάζεις:

Και πάλι δεν μπορώ να πω ότι «θαυμάζω» κάποιο ιστορικό ή μυθολογικό πρόσωπο με τη σημασία για μένα της λέξης θαυμάζω. Πιστεύω για να θαυμάζεις κάποιον αληθινά πρέπει να τον έχεις γνωρίσει ως άνθρωπο και όχι απλά να ξέρεις το έργο του μέσα από επιτεύγματα και βιογραφίες. Θαυμάζω ναι το έργο πολλών ανθρώπων και τι έχουν καταφέρει, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι αληθινά μαζί τους και αν τους θαυμάζω ως ανθρώπους. 

Αγαπημένα βιβλία/συνθέσεις/καλλιτέχνες:

Βιβλία:  «The Artist’s Way” της Julia Cameron, “Η δύναμη του τώρα” του Tolle Eckhard.

Μου αρέσει να ακούω jazz και κλασική μουσική. 

Καλλιτέχνες: Αλκίνοος Ιωαννίδης και Ελευθερία Αρβανιτάκη. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ ο Jamie Callum. 

Τι θαυμάζεις σε έναν άνθρωπο:

Θαυμάζω κυρίως την ειλικρίνεια και αυτοσεβασμό σε έναν άνθρωπο. 

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη αρετή:

Η μεγαλύτερη Αρετή για μένα είναι η Υπομονή.

Ποιο είναι το σημερινό στοίχημα της ανθρωπότητας, κατά την άποψη σου:

Σημερινό στοίχημα της ανθρωπότητας κατά την άποψη μου είναι να μεγαλώνουμε σωστά και με αρχές τα παιδιά μας.

Αγαπημένο ποτό:

Κουμανταρία

Αγαπημένο φαγητό:

Από την ασιατική κουζίνα: Sushi

Αγαπημένο τοπίο:

Από ψηλά να βλέπω ηλιοβασίλεμα, όπου και να βρίσκομαι. Πριν λίγα χρόνια μου κόπηκε όμως η ανάσα, αν και ήταν ένα πρωινό του Δεκέμβρη, στην κορυφή του κάστρου Βουφαβέντο. Αυτή η θέα και το τοπίο θα μου μείνουν αξέχαστα. 

Τι είναι η ευτυχία για σένα:

Ευτυχία για μένα είναι η Υγεία μου και της οικογένειάς μου.

Πέντε πράγματα που θα έπαιρνες μαζί σου εάν αναγκαζόσουν να ήταν μόνο πέντε:

Το μπουκάλι του νερού μου (πίνω πάρα πολύ νερό και το κουβαλάω πάντα μαζί μου), το κινητό μου, πορτοφόλι, κλειδιά και τη μάσκα.  

Εάν πήγαινα κάπου όμως για χαλάρωση τότε μάλλον πάλι το μπουκάλι του νερού μου, γυαλιά για τον ήλιο, κάτι για να ακούω μουσική και βιβλία.

Wicked

West Side Story

The Phantom of the Opera

Cats

Cabaret

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα