ADVERTISING
Κυριακή 01-08-21
Νέο Πρόσωπο: Έλενα Γεωργιάδου-Συγγραφέας και εκπαιδευτικός

06 Ιουλίου 2021 - 12:19

Νέο Πρόσωπο: Έλενα Γεωργιάδου-Συγγραφέας και εκπαιδευτικός

Η Έλενα Γεωργιάδου, είναι συγγραφέας και εκπαιδευτικός.

Έχει ειδικευτεί στην εκπαιδευτική θεραπευτική στον τομέα της νοητικής και  συναισθηματικής ισορροπίας, ώστε να εδραιώνεται η υγεία και η αρμονία στην ζωή του ατόμου, να εναρμονίζονται οι διαπροσωπικές σχέσεις  και να αναπτύσσονται αντοχές απέναντι στις εκάστοτε προκλήσεις.

Η πρακτική αυτή εκπαίδευση στηρίζεται σε ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο για την απόκτηση γνώσης και αποτελεσματικών εργαλείων που αποτελούν ένα ισχυρό θεμέλιο για την ευζωία του ατόμου.

Στο Αγγλικό της βιβλίο «Unveil your Intimate Self» η συγγραφέας περιγράφει ένα χάρτη που οδηγεί στην βελτίωση της ζωής του ατόμου ώστε να βιώνει υγεία, ελευθερία και ισορροπία.

Στόχος του Ελληνικού της βιβλίου ’Γυναικεία Φύση-Αρμονία, Ισορροπία’ είναι να ενδυναμώσει κάθε γυναίκα και να της υπενθυμίσει ότι προτεραιότητα της ζωής είναι η ίδια η ζωή. Πρόκειται για ένα μοντέρνο οδηγό τεχνικών που έχουν στόχο την εσωτερική ηρεμία και σωματική ισορροπία μιας γυναίκας στον κάθε στάδιο του κύκλου της.

Γυναικεία Φύση-Αρμονία, Ισορροπία

Το βιβλίο γραμμένο από γυναίκα, αναφέρεται στις εμπειρίες που έχει μια γυναίκα κατά τα γόνιμη περίοδο της ζωής της μέχρι την κλιμακτήριο. Στόχος του βιβλίου είναι να την ενδυναμώσει, αλλά και να βοηθήσει τον άντρα να κατανοήσει τον μεγάλο και δύσκολο κύκλο που διανύει. Πρόκειται για ένα μοντέρνο οδηγό αρχέγονων τεχνικών που έχουν στόχο την εσωτερική ηρεμία και σωματική ισορροπία μιας γυναίκας στον κάθε στάδιο του κύκλου της. Οι διάφορες μέθοδοι συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την ευελιξία του σώματος, διατροφή, αποτοξίνωση και αναζωογόνηση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Επειδή η κάθε γυναίκα είναι ο πυρήνας μιας ισορροπημένης οικογένειας, αλλά και το μέλλον ενός νέου κοσμικού πολιτισμού αφού οι ποιότητές της εκφράζουν την αγάπη, την συμπόνια, την ομορφιά και τη δημιουργικότητα, στόχος του βιβλίου είναι να:

Γνωρίσει ποια είναι,

Nα δίνει σημασία στην υγεία και ευζωία της και

Nα αναγνωρίσει, ότι προτεραιότητα της ζωής της είναι η ίδια η αλήθεια για ζωή.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής της γυναίκας σε ηλικία μεταξύ 14 και 50 χρόνων, η ζωή της περιστρέφεται γύρω από τον μηνιαίο κύκλο της από τον οποίο εξαρτάται η διάθεσή της, η σεξουαλικότητα, η σύλληψη, η γέννηση, η μητρότητα και η κλιμακτήριος.

Λόγω της φύσης της γυναίκας, οι ευθύνες της πολλαπλασιάζονται ενώ έχει να αντιμετωπίζει τις συνεχείς αλλαγές στο σώμα της. Όταν όμως αρχίσει μια γυναίκα να αναγνωρίζει τη διαφορετικότητά της, τότε θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις αλλαγές που αισθάνεται και να διατηρήσει τον εαυτό της σε ισορροπία.  

Κατ’ επέκταση τούτου υπάρχει μια διαπίστωση. Στην αρχή η γυναίκα έχει πολλή ενέργεια αλλά ενώ αυξάνονται οι ευθύνες με το πέρασμα του χρόνου, μειώνονται οι αντοχές της.

Έρχεται κάποια στιγμή που δεν μπορεί πλέον να κουβαλάει τις υπερβολικές ευθύνες της. Γι’ αυτό τόσες πολλές γυναίκες υποφέρουν από σωματικές και νοητικές ανωμαλίες όταν φθάσουν στην ηλικία των 50-60. Σε αυτό το στάδιο της ζωής τους που ήδη αισθάνονται αδύναμες λόγω των φυσιολογικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα τους, αισθάνονται ότι δεν αντέχουν  άλλο, ενώ αδυνατούν να αλλάξουν τις συνθήκες που έχουν καλλιεργήσει για τόσα χρόνια.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα λόγω της φύσης της και των καθηκόντων της, χρειάζεται να διαθέτει χρόνο για τον εαυτό της, να αναπτύσσει ενδιαφέροντα και να ασχολείται με κάτι ευχάριστο. Πρέπει να διαφοροποιεί την καθημερινή ρουτίνα ελαφρύνοντας το πρόγραμμά της.

Εάν ανατρέξουμε  στις πρακτικές που συστήνονται στα κεφάλαια του βιβλίου, αυτές οι μέθοδοι, μπορούν να βοηθήσουν μια γυναίκα:

Nα γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της,

Nα μάθει να φροντίζει το σώμα της,

Nα διατηρεί την υγεία και ισορροπία της,

Nα γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει το κάθε στάδιο της ζωής της και

Nα εκπέμπει πάντα την παντοτινή της εσωτερική κα εξωτερική της ομορφιά.

Συστήνονται μεθόδους για να διατηρεί το σώμα σε ισορροπία, πρακτικές για συναισθηματική αρμονία και τρόπους διατήρησης εσωτερικής ηρεμίας.

Αναφέρεται στη σχέση της νοητικής, συναισθηματικής, σωματικής και πνευματικής διάστασης του ατόμου.

Η επιστήμη αυτή της ζωής προτείνει τρόπους, ώστε να ζούμε μια πλούσια, χαρούμενη και ποιοτική ζωή χωρίς ασθένειες και διαταραχές.

Η φύση είναι μια καλά οργανωμένη ολότητα όπου το κάθε τι έχει ένα στόχο και τίποτε δεν συμβαίνει χωρίς λόγο. Είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης ολότητας και μας διέπουν οι ίδιες κοσμικές αρχές. Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε σε αρμονία με τον κοσμικό ρυθμό. Εάν παρεκκλίνουμε, η δυσαρμονία δημιουργεί σωματική και συναισθηματική αναστάτωση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα πιο κάτω κεφάλαια:

• Ποιος είναι ο σωματότυπος του κάθε ατόμου με βάση τις τρεις ενέργειες του σώματος, και πως η αναλογία και ένταση τους στο κάθε άτομο προσδιορίζει τα νοητικά και σωματικά του χαρακτηριστικά.
• Πώς μεταβάλλονται οι ενέργειες του σώματος ανάλογα με τις εποχές, την γεωγραφική θέση, την ηλικία και πως επαναφέρονται πίσω στην ισορροπία με διατροφή, άσκηση, μασάζ, ασκήσεις εσωτερικής ηρεμίας, ύπνο.
• Οι ποιότητες της νόησης μας όπως ο θυμός, η προσκόλληση, η ζήλεια, η εσωτερική ειρήνη, η συμπόνοια, η αλήθεια.
• Η δίαιτα με βάση το σωματότυπο
• Ο ξεκούραστος ύπνος
• Ο εσωτερικός μας διάλογος και η εσωτερική μας δύναμη
• Γαλήνη και ηρεμία, ο μεγαλύτερος μας πλούτος
• Ασκήσεις χαλάρωσης
• Ασκήσεις σώματος  Yoga και οι ωφέλειες τους
• Αντιμετώπιση του στρες
• Εσωτερικός και εσωτερικός καθαρισμός του σώματος
• Μασάζ και αναζωογόνηση
• Βιταμινούχες συνταγές για αναζωογόνηση του σώματος
• Ο μηνιαίος Κύκλος
• Εγκυμοσύνη, Γέννα και θηλασμός
• Κλιμακτήριος
Σημασία έχει η ποιότητα της ζωής μας και ποιότητα δεν σημαίνει μόνο υγεία και ζωτικότητα αλλά ήρεμη συναισθηματική κατάσταση και σύνεση, ώστε να αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις της ζωής.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οδηγός εκ παραλλήλου και για την υγεία και ισορροπία του άντρα αφού διέπετε από τις ίδιες κοσμικές αρχές.  

Μπορεί ακόμη να επωφεληθεί ακόμη περισσότερο  όταν κατανοήσει τον κύκλο που διανύει η μια γυναίκα και την ίδια την φύση της, που μπορεί να είναι η μητέρα του, η αδελφή του ή η σύντροφος του και να είναι πιο συμπονετικός και υποστηρικτικός.


 

Στοιχεία επικοινωνίας:

[email protected]

www.facebook.com/elena.georgiadou.33

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/elenageorgiadou/
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα