ADVERTISING
Κυριακή 01-08-21
 Άγγελος Γρίβας: Με πρώτη ύλη το μέταλλο!

Από Τζίνα Αντωνιάδου / 08 Ιουλίου 2021 - 11:48

Άγγελος Γρίβας: Με πρώτη ύλη το μέταλλο!

Μικρό Βιογραφικό: Είμαι ο Άγγελος Γρίβας, 50 ετών. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα εδώ. Τελείωσα το σχολείο στο Χαϊδάρι και έπειτα πήγα σε ΤΕΛ στην  Αθήνα όπου και ακολούθησα τον κλάδο της Συντήρησης Έργων Τέχνης. Παραλληλα ξεκίνησα να δουλεύω στην εταιρεία  "Β&Δ Υφαντή" ως τεχνίτης όπου κ παραμένω μέχρι σήμερα. Δραστηριοποιουμαστε στην κατασκευή και παραγωγή μουσειακών αντιγράφων και έργων τέχνης έχοντας ως πρώτη ύλη το μέταλλο και συνεργαζόμαστε με τα περισσότερα μουσεία της Ελλάδας καθώς επίσης και με το ίδρυμα Πιερίδη της Κύπρου. Μετά τη θητεία μου παντρεύτηκα κ έχω 2 κόρες 24 και 21 ετών.

Κοινωνική δραστηριότητα/Συνδεσμος στον οποίο ανήκεις η, κοινωνικός στόχος για τον οποίο είσαι ευαισθητοποιημένος:
Το κοινωνικό μου έργο αφορά τη συμμετοχή μου εθελοντικά στην Πολιτική Προστασία μέσω της οποίας έχω προσφέρει βοήθεια οπότε έχει υπάρξει ανάγκη, όπως στην τραγική φωτιά στο Μάτι και πρόσφατα στα Γεράνεια Όρη.
Επίσης είμαι μέλος της AIDA international που ασχολείται με την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης. Λαμβανω συχνά μέρος σε αγώνες και έχω αρκετές διακρίσεις.
 
Βάση: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα και ζω στην Αθήνα.
 
Δημιουργία:
Η εργασία μου στη συγκεκριμένη εταιρεία με έχει εφοδιάσει με τις κατάλληλες εμπειρίες και τεχνικές δίνοντας μου την ευκαιρία να ασχοληθώ με την γλυπτικη και στην ουσία είμαι αυτοδίδακτος γλύπτης
Κυρίες πηγές της έμπνευσης μου είναι η γυναικεία φύση και ότι αυτή αντιπροσωπεύει, καθώς και ο διαρκής αγώνας του ανθρώπου να ξεπερνά τις δυσκολίες.
 
Έμπνευση:
Η επαφή μου με τη γλύπτρια Μαρία Παπακωνσταντίνου (Γυναίκα της Χρονιας 2008) η προτροπή και η πίστη της σε μένα με ώθησαν να στραφω με μεγαλύτερο ζήλο στη γλυπτική και ήταν από τις πιο καθοριστικές στιγμές της έως τώρα πορείας μου.
 
Στόχος:
Στόχος μου ,σήμερα,είναι να παρουσιάσω στο κοινό το σύνολο της δουλειάς μου και να συνεχίσω να εξελλίσομαι τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στη γλυπτική.
 
Μότο σου:
"Ότι αξίζει να αγαπάς,το αγαπάς χωρίς όρια" Αυτό είναι το μότο στη δουλειά αλλά και στη ζωή μου.
 
Αγαπημένο σου έργο και γιατί: Ένα από τα έργα μου που ίσως ξεχωρίζω είναι "Η Πηνελόπη".
Αφορμή για τη δημιουργία της υπήρξε ο έντονος θαυμασμός που τρέφω για τον Οδυσσέα αλλά και για την ελληνική μυθολογία.
 
Αγαπημένα βιβλία/συνθέσεις/καλλιτέχνες:
Ένα βιβλίο που αγαπώ ιδιαίτερα ειναι "Ο καπετάν Μιχάλης".Πιστεύω πως ο Ν.Καζαντζακης είναι διαχρονική αξία και τα βιβλία του αφορουν το παρελθόν,το παρόν αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.
Καλλιτέχνης που ξεχωρίζω είναι ο πάντα επίκαιρος Π.Πικασσο.
 
Τι θαυμάζεις σε έναν άνθρωπο:
Θαυμάζω τους ανθρώπους που είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους και επιμένουν στην πραγματοποίηση αυτών και θεωρώ πως οι μεγαλύτερες αρετές ενός ανθρώπου είναι η ειλικρίνεια και η υπομονή.
 
Ποιο είναι το σημερινό στοίχημα της ανθρωπότητας, κατά την άποψη σου:
Για μένα το σημερινό στοίχημα της ανθρωπότητας είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία όπως επίσης και να μπορέσουμε  να σταθούμε στα πόδια μας την επόμενη μέρα αφού πολλά από όσα ως εχθές θεωρούσαμε δεδομένα και σταθερά έχουν πλέον ανατραπεί.
 
Αγαπημένο ποτό:
Μου αρέσει η βότκα ,εκτιμώ τα καλομαγειρεμενα γεμιστά και με συναρπάζει η περιήγηση στον ποταμό Αχέροντα.
 
Τι είναι η ευτυχια για σενα: Η ευτυχία ορίζεται ως"κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ"αλλά πριν από αυτό έχω κοιτάξει στα μάτια την οικογένεια μου γνωρίζοντας πως κάνω το καλύτερο που μπορώ για όλους τους αλλά και για μένα.
 
Πέντε πράγματα που θα έπαιρνες μαζί σου εάν αναγκαζόσουν:
Αν αναγκάζομουν να διαλέξω κάποια πράγματα θα έπαιρνα χαρτί και μολύβι
(Πάντα σχεδιάζω πριν φτιάξω ένα γλυπτό),φακό και  πολυεργαλείο.
Φυσικά χωρίς γυαλιά δεν πάμε πουθενά...!

Η Άνοδος
Ταγκό
Η Πηνελόπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα