ADVERTISING
Παρασκευή 22-10-21
Χριστίνα Πέτρου: Η Κυπριακής καταγωγής σοπράνο μέλος της ορχήστρας του André Rieu!

Από Τζίνα Αντωνιάδου / 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:25

Χριστίνα Πέτρου: Η Κυπριακής καταγωγής σοπράνο μέλος της ορχήστρας του André Rieu!

Όνομα: Χριστίνα Πέτρου

Μικρό βιογραφικό: Γεννήθηκα στο Hertfordshıre της Αγγλίας από πατέρα Κυπριακής καταγωγής και μητέρα από Πορτογαλλία. Από νεαρή ηλικία έδειξα ενδιαφέρον για το χορό και τη μουσική. Έκανα μαθήματα πιάνου και βιολιού και στην ηλικία των 14 ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής. Στα 18 ξεκίνησα τις μουσικές σπουδές μου στο Guıldhall School of Musıc and Drama στο Λονδίνο για να αποκτήσω το πτυχίο μου στη φωνή με διάκριση.

Μετά τις σπουδές μου τραγούδησα σε διάφορες όπερες ως σολίστ στο Λονδίνο, σε διάφορες συναυλίες, με χορωδία όπως επίσης δίδαξα φωνητική.

Το 2017,χωρίς να έχω κάποια προσδοκία, μου ζητήθηκε να τραγουδήσω με την ορχήστρα του André Rieu και μέσα σε ένα χρόνο μετακόμισα στο Maastricht για να ενταχθώ και να περιοδεύω με την ορχήστρα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιούργησα μαζί με άλλες δύο τραγουδήστριες (Madieke Marjon Schoots and Joline Soomers) το φωνητικό σύνολο VerrasSing με το οποίο συνεχίζουμε να ηχογραφούμε και να τραγουδάμε σε διάφορες εκδηλώσεις.

Τώρα ζω στο Amsterdam μαζί με τον φίλο μου και το σκύλο μας, συνεχίζοντας τις πρόβες και εμφανίσεις με την ορχήστρα του André Rieu.

Facebook page: https://www.facebook.com/christina.petrousoprano/ 

                          https://www.facebook.com/verrasSingsconcert/ 

Instagram:        Christina.Petrou 

                          Verrassingsconcert

Κοινωνική δραστηριότητα/Συνδεσμος στον οποίο ανήκεις ή κοινωνικός στόχος για τον οποίο είσαι ευαισθητοποιημένος:

Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αποκτούν μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τους εμπνέουμε με την ομορφία της μουσικής και να τους δείχνουμε πόσο σημαντική είναι η τέχνη στη ζωή μας ειδάλλως αυτό θα χαθεί.

Βάση: Amsterdam και Maastricht, Netherlands. 

Δημιουργία: 

Να περπατώ στη φύση, να ακούω μουσική, το καλό φαγητό και η κίνηση του σώματος! Μερικές φορές νιώθω ότι είμαι «στάσιμη» για αυτό κάνω yoga και τρέξιμο πολύ συχνά.

Έμπνευση:

Με το μουσικό μου σύνολο VerrasSing, χρειάζεται να ετοιμάσω και να προσαρμοστεί η μουσική για 3 φωνές σε γνωστά τραγούδια για αυτό για μένα είναι έμπνευση να το κάνω όλο αυτό όπως επίσης και πρόκληση.

Δυσκολία στον χώρο σου:

Μέσα στην πανδημία ήταν μία δύσκολη περίοδος για την ορχήστρα του André Rieu, δεν κάναμε πρόβες ούτε παραστάσεις για 16 μήνες. Γενικά η δουλειά του καλλιτέχνη είναι δύσκολη και αβέβαιη όπως επίσης και πολύ ανταγωνιστική για μια θέση. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που ανήκω σε μία τέτοια μεγάλη ορχήστρα. Μερικές φορές ο καλλιτέχνης είναι αναγκασμένος να μην κάνει αυτό που τον εκφράζει σε μια παράσταση αλλά θα πληρώσει τους λογαριασμούς. Πρέπει να βρίσκεις τις ισορροπίες διότι η μουσική καριέρα είναι απρόβλεπτη με πολλές αλλαγές. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις προσωπικές/ οικογενειακές σχέσεις που πρέπει να καταλαμβαίνουν τις μουσικές σου υποχρεώσεις.

Στόχος:

Την διάδοση της χαράς και ευρυχίας μέσω της μουσικής. Προσωπικά να έχω προσωπική ευτυχία που να μην κλονίζεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Σημαντικές στιγμές:

Η μετακόμιση μου στην Ολλανδία. Ο πρώτος μου ρόλος στην Όπερα (Lauretta, Gianni Schicchi), στην κωμική όπερα Yum Yum in Mikado όπου γέλασα με την ψυχή μου, η πρώτη μου συναυλία με την ορχήστρα του André Rieu. Στιγμές που έχω παρακολουθήσει ζωντανή μουσική και ένιωσα τον κόσμο γύρω μου να σταματά!

Περιγραφή της δουλειάς σου:

Όμορφη, απρόβλεπτη, γεμάτη αισθήματα αλλά και κουραστική. Έχω πει: «ο κόσμος νομίζει πως η δουλειά μου είναι λαμπερή αλλά στην πραγματικότητα δεν έχω καθαρά ρούχα και δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη χώρα που θα ξυπνήσω».

Μελλοντικά πλάνα:

Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσουμε τις περιοδείες με τον André Rieu και την Johann Strauss ορχήστρα. Είχα κάποιες όμορφες καλοκαιρινές συναυλίες με το μουσικό μου σύνολο VerrasSing στη Maastricht. Μετά θέλω να δω λίγο την οικογένεια και φίλους που δεν έχει δει εδώ και ένα χρόνο.

Μότο σου: Έχεις μία ζωή να ζήσεις, ζήσε την. Να είσαι ευγενικός.

Ιστορικά πρόσωπα η μυθολογικά που θαυμάζεις: Maria Callas, Judy Garland, Dalai Lama.

Αγαπημένα βιβλία/συνθέσεις/καλλιτέχνες:

Όλα τα βιβλία της Agatha Christie! Το βιβλίο Think like a monk- Jay Shetty. Έχω πολλές αγαπημένες συνθέσεις και καλλιτέχνες για να τα γράψω όλα αλλά όταν θέλω να ηρεμήσω ακούω Spiegel im spiegel.

Τι θαυμάζεις σε έναν άνθρωπο: Το χιούμορ, την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση.

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη Αρετη: Να αναλάβεις την ευθύνη όταν κάνεις λάθος.

Ποιο είναι το σημερινό στοίχημα της ανθρωπότητας, κατά την άποψη σου:

Η αποσύνδεση της κοινότητας και της ανθρώπινης επαφής. Η πανδημία είναι πολύ καταστροφική από πολλές απόψεις.

Αγαπημένο ποτό: Καφές! Ένα δυνατό κόκκινο κρασί. Gin and Tonic. 

Αγαπημένο φαγητό: Δεν μπορώ να διαλέξω! Αγαπώ πολύ το φαγητό. Μάλλον το σουβλάλι που κάνει ο πατέρας μου!

Αγαπημένο τοπίο: Η θάλασσα. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή να κάνω βόλτες στους βράχους στις θάλασσες της Κύπρου.

Τι είναι η ευτυχία για σένα: Να είσαι με άτομο/ άτομα που αγαπάς και να κάνεις βόλτες στη φύση χωρίς περισπασμούς (με τον σκύλο μου φυσικά). Να τελειώσεις τη μέρα σου με ποτήρι καλό κρασί και φαγητό.

Πέντε πράγματα που θα έπαιρνες μαζί σου εάν αναγκαζόσουν: Τον σκύλο μου! Μουσική βιβλιοθήκη, μία άνετη καρέκλα, τα γυαλιά της μυωπίας μου (δεν βλέπω καλά) και φυστικοβούτυρο.

Απολαύστε εδώ την Χριστίνα με την ορχήστρα του André Rieu:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα