ADVERTISING
Σάββατο 25-06-22
Ποιος σκότωσε την JonBenét; Η δολοφονία του 6χρονου κοριτσιού που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

25 Ιανουαρίου 2022 - 10:12

Ποιος σκότωσε την JonBenét; Η δολοφονία του 6χρονου κοριτσιού που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Ήταν ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου 1996 όταν το τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα του Boulder στο Colorado χτύπησε από μία πανικοβλημένη μητέρα η οποία με κομμένη την ανάσα φώναζε ότι η 6χρονη κόρη της απήχθη. Η Πατρίσια Ράμσει, βγήκε στις 5 τα ξημερώματα από το δωμάτιό της για να βρει στις σκάλες ένα σημειώμα τριών σελίδων, το οποίο έλεγε ότι έχουν απαγάγει την 6χρονη JonBenét και ζητούν 118.000 δολάρια προκειμένου να την αφήσουν ελεύθερη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Τζον και η Πατρίσια Ράμσει ήταν ένα νεαρό ζευγάρι με μεγάλη οικονομική άνεση. Ο Τζον ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας, και η Πατρίσια βασίλισσα της ομορφιάς καθώς είχε λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς. Το πρώτο τους παιδί, ο Μπερκ, γεννήθηκε το 1987. Όπως ήταν φυσικό, οι πλούσιοι γονείς δεν χαλούσαν χατίρι στον γιο τους, μέχρι βέβαια τον ερχομό της αδερφής του το 1990. Ο Μπερκ από την πρώτη στιγμή δεν είδε με καλό μάτι τη γέννηση της  JonBenét μιας και το ενδιαφέρον των γονέων μοιράστηκε. Η μικρή, η οποία ήταν πολύ όμορφη, άρχισε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς και να κερδίζει το ένα βραβείο μετά το άλλο γεγονός που ενθουσίαζε τη φιλόδοξη μητέρα της και φούντωνε τη ζήλεια του αδερφού.

Όπως ήταν φυσικό, οι πλούσιοι γονείς δεν χαλούσαν χατίρι στον γιο τους, μέχρι βέβαια τον ερχομό της αδερφής του το 1990. Ο Μπερκ από την πρώτη στιγμή δεν είδε με καλό μάτι τη γέννηση της  JonBenét μιας και το ενδιαφέρον των γονέων μοιράστηκε. Η μικρή, η οποία ήταν πολύ όμορφη, άρχισε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς και να κερδίζει το ένα βραβείο μετά το άλλο γεγονός που ενθουσίαζε τη φιλόδοξη μητέρα της και φούντωνε τη ζήλεια του αδερφού.
Και πάμε στο πρωινό του φόνου. Αφού η Πατρίσια μίλησε με την αστυνομία, στη συνέχεια αποφάσισαν να καλέσουμ φίλους και συγγενείς. Αρκετοί από αυτούς κατέφθσαν πριν την αστυνομία. Αυτή είναι και η στιγμή που ο πατέρας Τζον Μπένετ, αποφασίζει να κοιτάξει στο υπόγειο μήπως βρει κάποιο στοιχείο. Εκεί ανακαλύπτει, κάτω από μία κουβέρτα, την κόρη του νεκρή. Είχε στραγγαλιστεί με έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του φονικού, η οικογένεια εγκαταλείπει τις ΗΠΑ για έναν ολόκληρο μήνα αρνούμενη να συνεργαστεί με την αστυνομία. Στο μεταξύ, οι έρευνες πέφτουν στο κενό καθώς κανένας από τους υπόπτους που εξετάστηκαν δεν ταυτοποιήθηκαν ενώ ακόμα και το μαφιόζικο χτύπημα - επρόκειτο για πολύ πλούσια οικογένεια - αποκλείστηκε. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή μέχρι και σήμερα, με τα τρία μέλη της άμεσης οικογένειας να έχουν απαλλαγεί από οποιαδήποτε κατηγορία.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν να γοητεύονται από το ειδεχθές και μυστηριώδες αυτό έγκλημα, συνεχίζοντας να ψάχνουν για λεπτομέρειες οι οποίες πιθανότατα θα οδηγήσουν στον δράστη. Σήμερα, 26 ολόκληρα χρόνια μετά, η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι το κορίτσι σκότωσε ο αδερφός της!

Τα δύο αδέρφια δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις ενώ συχνά πυκνά καυγάδιζαν. Σύμφωνα με ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, το βράδυ του φόνου ο Μπερκ έτρωγε στην κουζίνα γάλα με ανανά που ήταν και το αγαπημένο του σνακ. Η JonBenét άρπαξε ένα κομμάτι ανανά και εκείνος άρχισε να την κυνηγάει σε όλο το σπίτι. Άρπαξε έναν φακό που βρήκε μπροστά του και τη χτύπησε στο κεφάλι. Η μικρή έπεσε νεκρή. Στη συνέχεια οι γονείς μέσα στον πανικό τους, ετοίμασαν μία πρόχειρη σκηνή φόνου, ενώ με ένα σχοινί στραγγάλισαν την κόρη τους, η οποία πιθανότατα να ζούσε ακόμα -. Την σκέπασαν και την άφησαν στο υπόγειο. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ύποπτα.

Άρπαξε έναν φακό που βρήκε μπροστά του και τη χτύπησε στο κεφάλι. Η μικρή έπεσε νεκρή. Στη συνέχεια οι γονείς μέσα στον πανικό τους, ετοίμασαν μία πρόχειρη σκηνή φόνου, ενώ με ένα σχοινί στραγγάλισαν την κόρη τους, η οποία πιθανότατα να ζούσε ακόμα -. Την σκέπασαν και την άφησαν στο υπόγειο. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ύποπτα.
Ύποπτο το γεγονός ότι το παιδί τους απήχθη και εκείνοι κάλεσαν κόσμο στις 5 το πρωί, ύποπτο το ότι εξαφανίστηκαν χωρίς να συνεργαστούν με την αστυνομία, ύποπτο και το γράμμα του απαγωγέα το οποίο γράφτηκε εκείνη τη στιγμή με το στιλό και το σημειωματάριο της μητέρας. Η θεωρία ότι οι γονείς προσπάθησαν να σώσουν τον γιο τους από ένα έγκλημα που θα του κατέστρεφε τη ζωή γίνεται όλο και επικρατέστερη, ενώ ακόμα και οι ανακρίσεις του μικρού που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρουσιάζουν ένα παιδί αφύσικα ατάραχο και ήρεμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

womantoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα