ADVERTISING
Τρίτη 23-04-19
Αποτοξίνωση: Για πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων-Απο τον συνεργάτη του eltopia.com.cy Δρ Ντίνο Ξυδά

Από Δρ Ντίνος Ξυδάς / 01 Δεκεμβρίου 2018 - 10:05

Αποτοξίνωση: Για πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων-Απο τον συνεργάτη του eltopia.com.cy Δρ Ντίνο Ξυδά

Είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων που εκτίθεται καθημερινά σε τέτοιο πρωτοφανή αριθμό χημικών ουσιών.

Οι επιστήμονες σήμερα συμφωνούν ότι η διατροφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην γένεση, πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων.

Το 400 π.Χ. ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής μίλησε για πρώτη φορά για την τροφή ως το καλύτερο φάρμακο για μας.

Κατά τον Ιπποκράτη ο έλεγχος της διατροφής δεν είναι μόνον βασικός παράγοντας στην θεραπεία αλλά και μια βασική αρχή της ιατρικής.

Μετά από 2500 χρόνια η νεότερη και σύγχρονη μας ιατρική ήρθε να επιβεβαιώσει και αναγνωρίσει τον επιστημονικό χαρακτήρα της Ιπποκρατικής ιατρικής.

 
Ο τρόπος που ζούμε είναι η βασική θεραπεία μας

Η φαρμακευτική αγωγή, οι μικροβιολογικές εξετάσεις, νοσηλείες κλπ δεν επηρεάζουν τους γνωστούς δείκτες υγείας περισσότερο από 10%.

Τα υπόλοιπα 90% εξαρτώνται από παράγοντες διατροφικούς, κοινωνικούς, μορφωτικούς, περιβαλλοντικούς και από τον τρόπο που ζει και συμπεριφέρεται ο άνθρωπος!

Τις τελευταίες δεκαετίες η διατροφή μας άλλαξε ποσοτικά και ποιοτικά, τόσο γρήγορα ώστε δεν επέτρεψε στον εαυτό μας τον χρόνο να προσαρμοστεί.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εξάπλωση των χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων που αποτελούν σήμερα το κύριο αίτιο απώλειας της υγείας και θανάτου (ένας στους τρεις ευρωπαίους θα προσβληθεί από καρκίνο σε κάποια φάση της ζωής του, ένας στους δύο θα παρουσιάσει κάποια καρδιοπάθεια, μια στις εννέα γυναίκες προσβάλλεται από καρκίνο του μαστού, ένας στους έντεκα άντρες θα προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη).

 

Τα βασικά λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας

1.H υπερβολική πρόσληψη θερμίδων

2. Η μειωμένη πρόσληψη ακατέργαστων ινών

3. Η υπερβολική πρόσληψη ζωικών πρωτεϊνών , λιπών ζάχαρης και αλατιού

4. Η κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφών, τροφών με κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, συντηρητικών, βελτιωτικών και πρόσθετων τροφίμων.


Πέντε ευρείας κλίμακας έρευνες κατά τις οποίες εξετάστηκε η χημική μόλυνση στα ούρα και το αίμα χιλιάδων εθελοντών έδειξαν ότι κάθε κάτοικος βιομηχανικής χώρας κουβαλάει κατά μέσο όρο μέσα στο σώμα του 700 χημικές ουσίες που έχουν περάσει μέσα στον οργανισμό του μέσω των τροφών, του αέρα και του νερού!

Μία οργάνωση ονομαζόμενη περιβαλλοντική ομάδα εργασίας μέτρησε τις χημικές τοξίνες στο αίμα του ομφάλιου λώρου δέκα βρεφών που γεννήθηκαν το 2004 στις ΗΠΑ και ανιχνεύθηκαν κατά μέσον όρο διακόσιες συνθετικές χημικές ουσίες. Σχεδόν όλες αυτές οι τοξίνες έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο, με εγκεφαλικές και νευρολογικές διαταραχές με γενετικές ανωμαλίες ή με προβλήματα ανάπτυξης.

Οι άνθρωποι και τα ζώα που ζουν στην αρκτική και βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από κάθε πηγή μόλυνσης παραδόξως συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο μολυσμένων ζωντανών οργανισμών του πλανήτη.

Σήμερα λοιπόν γινόμαστε μάρτυρες ενός μοναδικού είδους ασθένειας που παρατηρείται σε ανθρώπους που έχουν εκτεθεί σε χημικές ουσίες και εν συνεχεία αναπτύσσουν πολυσυστημικά συμπτώματα και εμφανίζουν χημικές και τροφικές ευαισθησίες.

Κατά τον Ρικ Ίρβιν τοξικολόγο του πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας Τα χημικά έχουν αντικαταστήσει τα βακτήρια και τους ιούς ως η κύρια απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Οι ασθένειες που αποτελούν βασικές αιτίες θανάτου στις αρχές του 21 ου αιώνα είναι ασθένειες με χημικές ρίζες.

Σχεδόν κάθε μη βιολογικό προϊόν σήμερα καλλιεργείται με την βοήθεια φυτοφαρμάκων, πολλά από τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία. Μερικά είναι καρκινογόνα , άλλα είναι μεταλλαξιογόνα και άλλα μπορεί να προκαλέσουν τερατογένεση.

Ο παγκόσμιος ετήσιος δείχτης θανάτων από δηλητηριάσεις από φυτοφάρμακα άγγιξε τις 200.000. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι έγκυες γυναίκες που δουλεύουν με φυτοφάρμακα διατρέχουν τρείς φορές περισσότερο κίνδυνο να χάσουν το παιδί τους από άλλες μέλλουσες μητέρες .

Τα εσωτερικά μας συστήματα καθαρισμού που αναλαμβάνουν να αποτοξινώσουν το σώμα μας δεν είναι σχεδιασμένα για να αποβάλουν όλη αυτή την πλειάδα των χημικών συνθετικών ουσιών.

Ως εκ τούτου πολλές τοξίνες συσσωρεύονται στα όργανα και τους ιστούς μας και περιμένουν το έναυσμα για να

ξεκινήσουν την διαδικασία της φλεγμονής που είναι η βασική αιτία των χρόνιων παθήσεων που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Το σώμα μας μπορεί να αντέξει ένα ορισμένο φορτίο τοξινών.

 

Το φορτίο τοξινών που αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός είναι διαφορετικό για τον καθένα και εξαρτάται από:

1. Τον βαθμό έκθεσης του ατόμου σε χημικές ουσίες

2. Από τον τρόπο ζωής του

3. Την διατροφή του

4. Την χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων

5. Τις γενικές συνήθειες

6. Το περιβάλλον στο οποίο ζει

7. Την καλή ή κακή λειτουργία του οργάνων αποτοξίνωσης (Νεφρά , ήπαρ , πνεύμονες , έντερο , δέρμα , λέμφο) και

8.Την γενική κατάσταση του ανοσοποιητικού του συστήματος .

 

Η αποτοξίνωση είναι μια συνεχής εσωτερική διαδικασία που επιτελείται σε όλους τους ζώντες οργανισμούς.

Ο οργανισμός μας υφίσταται μια συνεχή διαδικασία καθαρισμού, απορρίπτοντας κάθε μόριο που έχει εκτελέσει τον σκοπό του , αλλά και εξουδετερώνοντας ανεπιθύμητες τοξίνες και προϊόντα του μεταβολισμού.

Το σύστημα αποτοξίνωσης του οργανισμού μας είναι αρκετά πολύπλοκο και ο κύριος ρόλος της βιολογικής ιατρικής είναι η ενίσχυση των οργάνων αποτοξίνωσης.

Η ενίσχυση αυτή γίνεται με πολλές μεθόδους που έχουμε στην διάθεση μας, όπως η ομοτοξικολογία , η ισοπαθητική , η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός , οι ενδοφλέβιες εκχύσεις χηλικών παραγόντων βιταμινών και ομοιοπαθητικών.

Επίσης δίνουμε συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες ανάλογα με τα προβλήματα που έχουν οι ασθενείς και

αν χρειαστεί βοηθάμε τον καθαρισμό του παχέος εντέρου με υδροκαθαρμούς.

 

Τα όργανα που συμμετέχουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού είναι

1. Το λεμφικό σύστημα

2. Το συκώτι

3. Οι πνεύμονες

4. Τα νεφρά

5. Τα έντερα

6. Η επιδερμίδα .

 
Το λεμφικό σύστημα αποτελεί το σύστημα συλλογής όλων των ακάθαρτων ουσιών του οργανισμού. Η λέμφος κινείται αργά σε όλο το σώμα και καθώς περνά από τους λεμφαδένες φιλτράρει ξένα σώματα ή τοξίνες.

Το συκώτι φιλτράρει το κάθε τι που εισέρχεται στον οργανισμό, (φάρμακα , τοξίνες , αλκοόλ) μεταβάλει την χημική τους δομή και τις κάνει υδατοδιαλυτές και στην συνέχεια τις αποβάλει στην χολή , η οποία με την σειρά της μεταφέρει αυτά τα απόβλητα προϊόντα από το συκώτι στα έντερα όπου και αποβάλλονται μέσω των κοπράνων.

Οι πνεύμονες έχουν σαν κύριο ρόλο την ανταλλαγή των αερίων (είσοδος οξυγόνου στο σώμα και αποβολή διοξειδίου του άνθρακα) αλλά αντιμετωπίζουν και πλήθος ρυπαντικές ουσίες που μεταφέρονται με τον αέρα την νικοτίνη από τα τσιγάρα, το μονοξείδιο του άνθρακα από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και την φορμαλδεΰδη από τα κατασκευαστικά υλικά και από τα υφάσματα.

Τα νεφρά έχουν σαν κύρια λειτουργία το φιλτράρισμα του αίματος και την παραγωγή ουρίας αφαιρώντας τοξίνες και απόβλητα προϊόντα που παράγονται από την διάσπαση των πρωτεϊνών , επίσης ρυθμίζουν την οξεοβασική ισορροπία και τα επίπεδα νερού του οργανισμού.

Η επιδερμίδα αποτελεί ένα σημαντικό όργανο αποτοξίνωσης , που με τους ιδρωτοποιούς αδένες αποβάλλουν ένα σημαντικό αριθμό τοξινών.

Τα έντερα αποβάλλουν τα απόβλητα προϊόντα της πέψης και του ηπατικού μεταβολισμού, η σύγχρονη διατροφή με τις επεξεργασμένες τροφές οδηγεί σε δυσκοιλιότητα με αποτέλεσμα τα τοξικά κατάλοιπα να παραμένουν στον οργανισμό παραπάνω από όσο πρέπει.

Μιας και διάγουμε την περίοδο νηστείας των Χριστουγέννων , όσοι την ακολουθείτε, είναι ο ευκολότερος τρόπος και μια εξαιρετική αφορμή για να ξεκινήσετε αποτοξίνωση για το σώμα και τον οργανισμό σας.

 

Που μπορεί να βοηθήσει η αποτοξίνωση ;

Μία σωστή αποτοξίνωση μπορεί να βοηθήσει πολλές ασθένειες και μικροδιαταραχές όπως :

Πονοκεφάλους, ημικρανίες, ζαλάδες, ίλιγγο, γρίπη, συχνά κρυολογήματα, μολύνσεις.

Κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, έλκος , τροφικές διαταραχές , παχυσαρκία .

Αλλεργία, έκζεμα, ακμή, αρθρίτιδα, ρευματισμούς, καρδιακές παθήσεις όπως στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια και υπέρταση.

Αυπνία, άγχος, κατάθλιψη, σύνδρομο πανικού, διαβήτη, Αυτοάνοσες παθήσεις, καρκίνο.

Συστήνεται σε όσους θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση να μη το επιχειρούν από μόνοι τους αλλά να λαμβάνουν πάντα την σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους

 

 
Δρ Ντίνος Ξυδάς

Παθολόγο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
ADVERTISING
Τα πιο διαβασμένα
ADVERTISING
ADVERTISING