ADVERTISING
Παρασκευή 22-10-21
Τρόπος να ζεις: Πέντε τρόποι να μην αφήνουμε να μας χαλάνε τη μέρα οι άλλοι απο την Anandhi-Κορίνα Κονταξάκη

Από Κορίνα Κονταξάκη / 05 Ιουλίου 2021 - 11:03

Τρόπος να ζεις: Πέντε τρόποι να μην αφήνουμε να μας χαλάνε τη μέρα οι άλλοι απο την Anandhi-Κορίνα Κονταξάκη

Ξυπνάμε το πρωί με όλη την καλή διάθεση να είμαστε αποδοτικοί και ευτυχισμένοι, όμως έρχεται αυτός ο συνάδελφός, αυτός ο απρόσεκτος οδηγός, εκείνη η αγενής πωλήτρια, το παιδί μας, ο άντρας μας , η γυναίκα μας, η μαμά μας, να μας χαλάσουν τη διάθεση, να μας στείλουν με τακτικότητα και επιμονή την «τοξική τους ενέργεια» μέχρι να λυγίσουμε και να υποκύψουμε στην αρνητικότητα τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την βασανιστική αυτή επιρροή, ή είμαστε έρμαια των καταστάσεων που μας συμβαίνουν;

Ορίστε μια σειρά από συνειδητοποιήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να μην αφήνουμε τους άλλους να ορίζουν τη διάθεση μας:   

1.Πάρε την ευθύνη.  

Στην πραγματικότητα ότι μας συμβαίνει το έχουμε προκαλέσει εμείς οι ίδιοι, απλά στο γραμμικό χρόνο, είναι αδύνατον να εντοπίσουμε τη σύνδεση των δράσεων μας με τα αποτελέσματα τους. Τα μαθηματικά του σύμπαντος είναι αδιανόητα για τη νοημοσύνη μας, ωστόσο, ο καθένας από εμάς, βρίσκεται με χρονική ακρίβεια, στο κατάλληλο σημείο για να «θερίσει αυτό που έσπειρε» ή να βοηθήσει κάποιον άλλο να το κάνει. Μη χάνετε το χρόνο και την ενέργεια σας να ρίχνετε τις ευθύνες στους άλλους, αντίθετα, κάθε φορά που κάποιος σας χαλάει τη μέρα αναρωτηθείτε: «τί πράξη ή σκέψη έκανα που προκάλεσε αυτή τη δυσφορία;»

2.Προσπάθησε να καταλάβεις και τους άλλους.

Αφού πάρουμε την ευθύνη για τον εαυτό μας, θα έχουμε χώρο και χρόνο να «περπατήσουμε με τα παπούτσια των άλλων» και να ανακαλύψουμε ότι όλοι, μα όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο λόγο να δρουν με τον τρόπο που δρουν . Ίσως όταν ανακαλύψουμε τί κρύβεται πίσω από φαινομενικά «κακούς» ανθρώπους, να μπορέσουμε να απομυθοποιήσουμε τα διαβολικά σενάρια συνομωσίας που μας πνίγουν και να δούμε καθαρά ότι όλοι απλά θέλουμε να μας αγαπήσουν.

3.Αναγνώρισε τις νοητικές σου συνήθειες και μην τις ενθαρρύνεις σαν να ήταν αυθεντικές.

Είναι η μαμά τόσο καταπιεστική όπως παλιά; Είναι ο συνάδελφος τόσο ανταγωνιστικός όσο στην αρχή; Μήπως πραγματικά περιμένετε να σας κακομεταχειριστούν οι άλλοι επειδή το έκαναν στο παρελθόν; Μια ιδιότητα του ενστίκτου επιβίωσης (που όλοι κουβαλάμε) είναι να βάζουμε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις σε προκαθορισμένες από το παρελθόν περιγραφές και να προγραμματίζουμε την δράση τους και την αντίδραση μας, χωρίς κρίση. Ίσως οι άνθρωποι διορθώθηκαν, ίσως να πήραν το μάθημα τους- μπορείς όμως να το διακρίνεις;

Πρέπει κάθε τόσο να αναθεωρούμε τη γνώμη μας για τους ανθρώπους γιατί και εκείνοι όπως κι εμείς, παίρνουν καθημερινά μαθήματα ζωής. Αν πάλι ακόμα και μετά την αναθεώρηση, οι άνθρωποι έχουν μείνει ίδιοι, προχώρα στο βήμα 4.

4.Συγχώρεσε και προσπέρασε.

Τρίτο βήμα στον καθαρισμό μας από επιρροές, είναι επιτέλους να αφήσουμε κάποια πράγματα πίσω μας. Ακολουθήστε τα βήματα 1 και 2 για να μπορέσετε γρήγορα και απλά να συγχωρέσετε όσους «σας έκαναν» κάτι. Προσοχή: συγχωρώ δε σημαίνει ξεχνώ και κάνω τα ίδια λάθη. Το πιο πιθανό , εκείνους που συγχωρέσαμε, να μην τους χρειαζόμαστε στη ζωή μας πια.   

5.Δώσε εσύ στον εαυτό σου, αυτό που περιμένεις να σου δώσουν οι άλλοι.

Αφού πήραμε την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει, καταλάβαμε γιατί κάποιοι άνθρωποι έδρασαν με τρόπο φαινομενικά εναντίον μας και αφού προσπεράσαμε γεγονότα και ανθρώπους που είναι εφικτό να προσπεράσουμε και διαγράψαμε παλιές νοητικές συνήθειες, είναι ώρα να διεκδικήσουμε την ενέργεια μας.

Αν πιστεύουμε πως μόνο οι άλλοι μπορούν να μας δώσουν ενέργεια και αγάπη, τότε πώς θα μπορούμε να μην επηρεαζόμαστε από αυτούς;

Πρώτα λοιπόν πρέπει να πάρουμε τη ζωή και την ενέργεια μας στα δικά μας χέρια.

Υπάρχουν τρεις πηγές ενέργειας που μας κάνουν να νιώθουμε αγάπη:

Α) η Αγάπη της Πηγής (Θεός)

Β) η Αγάπη που ανακυκλώνεται μέσα μας, για τον εαυτό μας.

Γ) η αγάπη που παίρνουμε από τους άλλους.

Από τις τρεις αυτές πηγές ενέργειας, τη χαμηλότερη ποιότητα έχει αυτή που παίρνουμε από τους άλλους γιατί είναι ασταθής, ακαθόριστης διάρκειας και το κυριότερο: φορτωμένη με τις εντυπώσεις και σκουπίδια των άλλων, άρα ασυντόνιστη με τη δική μας δόνηση.  

Ας σταματήσουμε να παίρνουμε μεταχειρισμένη αγάπη και ας επενδύσουμε στην αυθεντική, ανέγγιχτη, εξαγνισμένη αγάπη της Πηγής που μετά μπορούμε απλά να ανακυκλώνουμε μέσα μας! Και σαν από θαύμα, μόλις ελευθερωθούμε από την ανάγκη των άλλων, όλοι νιώθουν την ανεξαρτησία μας και θέλουν να είναι κοντά μας.

«Οι ελεύθερες ψυχές είναι σπάνιες, αλλά θα ξέρεις όταν τις συναντήσεις, απλά γιατί νιώθεις πολύ καλά να είσαι μαζί τους ή γύρω τους»

Charles Bukowski

Πρακτική ενεργειακής αυτονομίας (μπορείτε να ακούσετε την πρακτική αυτή εδώ)

Καθίστε ή ξαπλώστε μόνοι σας, σε μια άνετη στάση και κλείστε τα μάτια. Εισπνεύσετε και εκπνεύστε συνειδητά, εκτιμώντας την αναπνοή. Νιώστε ότι ο αέρας είναι φορτισμένος με τον ήλιο -την πηγή ζωτικότητας στη γη- και είναι διαθέσιμος για όλους, αρκεί να μπορέσουμε να τον απορροφήσουμε. Για ένα-δύο λεπτά αναπνέετε θεωρώντας την αναπνοή κάτι πολύτιμο.

Μετά συγκεντρωθείτε στο κέντρο της καρδιάς.

Εισπνέοντας, περάστε την επίγνωση σας από την καρδιά, στο λαιμό, στο κέντρο του κρανίου και αφήστε την επίγνωση σας να βγει από την κορυφή του κεφαλιού και να πάει πάνω στον ουρανό. Εκπνέοντας, γυρίστε πίσω από το ίδιο νοητικό μονοπάτι: ουρανός, κορυφή κεφαλιού, κέντρο κρανίου, λαιμός, καρδιά.

Συνεχίστε να αναπνέετε μεταφέροντας την επίγνωση σας πάνω στον ουρανό εισπνέοντας  και πίσω στην καρδιά εκπνέοντας, μέχρι να νιώσετε σύνδεση μεταξύ της καρδιάς και του ουρανού. Αυτό είναι το ενεργειακό μονοπάτι που μας συνδέει με την Πηγή.

Τώρα νιώστε ότι η Πηγή στέλνει συνεχώς ενέργεια που περνάει από την κορυφή του κεφαλιού στην καρδιά και μας γεμίζει.

Από την καρδιά, η ενέργεια της Πηγής μεταφέρεται στο αίμα και το αίμα Την διανέμει σε όλο μας το σώμα , και από εκεί σε όλη μας την ύπαρξη, υλική και μη.

  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα