ADVERTISING
Τρίτη 20-08-19
Σολομός στη λαδόκολλα για έναν

27 Μαρτίου 2017 - 18:54

Σολομός στη λαδόκολλα για έναν


Υλικά:

μια μεγάλη φέτα φρέσκου σολομού
ένα λεμόνι
2 τσιμπιές ρίγανη
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο - προαιρετικά

Μέθοδος:

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και πάνω του στρώνουμε ένα λίγο μεγαλύτερο κομμάτι λαδόχαρτου.

Τοποθετούμε τη φέτα του σολομού. Την αλατίζουμε, λιώνουμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου, απλώνοντάς το να πάει παντού, και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Τέλος, τοποθετούμε πάνω του δύο λεπτές φέτες λεμονιού ώστε να σκεπάζουν το μεγαλύτερο μέρος του ψαριού.

Κλείνουμε πρώτα το λαδόχαρτο, σχηματίζοντας ένα πουγκί και κατόπιν κλείνουμε και το αλουμινόχαρτο, εγκλωβίζοντας μέσα του το λαδόχαρτο. Τοποθετούμε το πακετάκι αυτό μέσα σε ένα μικρό πιρέξ ή ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα.


Κατόπιν βγάζουμε το πιρέξ με το πακετάκι από τον φούρνο, το ανοίγουμε και το ξαναβάζουμε μέσα στον φούρνο για να ψηθεί ο σολομός (ξεσκέπαστος πλέον) για άλλα δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε τρυπώντας τον με το πιρούνι να δούμε αν ψήθηκε καλά, διαφορετικά τον αφήνουμε λίγο ακόμα.


Μόλις είναι έτοιμος θα τον σερβίρουμε σε πιάτο (αν δεν θέλουμε να τον φάμε όπως είναι στο πακετάκι του). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά προσθέτουμε πάνω του μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αν θέλουμε και μερικές σταγόνες λεμόνι.


Σερβίρεται υπέροχα με πράσινη σαλάτα, βραστά ή ψητά λαχανικά ή χόρτα βραστά.

bostanistas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
ADVERTISING
Τα πιο διαβασμένα
ADVERTISING
ADVERTISING