Μια πανεύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια! Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδα - μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
400 γρ. νερό
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 φύλλα φασκόμηλου
1 κιλό γαλοπούλα, φιλέτο στήθος
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. κρασί λευκό
80 γρ. μουστάρδα
100 γρ. νερό
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. ρίγανη
1 κύβο κότας
2 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το φασκόμηλο και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Μεταφέρουμε στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα. Ιδανικά, σοτάρουμε σε δύο δόσεις. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζουμε το θυμάρι, το κρασί, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, το κοτόπουλο, τον κύβο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
gossip-tv.gr
Από Γιούλια Χρυσοστόμου (Αισθητικός) και Δρ Κατερίνα Παττίχη (Ιατρική Αισθητική και Αντιγήρανση) / 14 Ιουλίου 2022
02 Ιουλίου 2022