ADVERTISING
Πέμπτη 18-08-22

13 Ιουλίου 2022 - 09:25

"Ξυπνάω κάθε μέρα χωρίς να θυμάμαι τα τελευταία 23 χρόνια - νομίζω ότι ο αρραβωνιαστικός μου είναι απαγωγέας"

Μία 29χρονη γυναίκα από την Βρετανία, πάσχει από μια σπάνια μορφή αμνησίας. Κάποιες φορές νομίζει ότι είναι έξι ετών ενώ ο αρραβωνιαστικός της πρέπει να της υπενθυμίζει ποιος είναι κάθε μέρα.

Μια Βρετανίδα με αμνησία τακτικά ξυπνάει και δεν θυμάται τίποτα - νομίζοντας ότι είναι πάλι έξι χρονών. Η 29χρονη Κλόε Μπάρναρντ ξεχνά τα τελευταία 23 χρόνια της ζωής της και νομίζει ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι απαγωγέας, Ο σύντροφος πρέπει να της υπενθυμίζει ποιος είναι κάθε μέρα.
 
Έχει μια σπάνια εγκεφαλική πάθηση, που πιστεύεται ότι προκαλείται από εγκεφαλικό, και αυτά που ξεχνά αλλάζουν, μερικές φορές νομίζει ότι είναι έφηβη και αποκαλεί τον σύντροφό της, τον 39χρονο Τζέιμς, παιδόφιλο.

Η Κλοέ από το Leicestershir της Αγγλίας, μερικές φορές τον απειλεί ακόμη και με ένα κλειδί, αλλά με κάποιο τρόπο καταφέρνει να τη διατηρήσει ήρεμη μέχρι να επιστρέψουν οι αναμνήσεις της κάθε μέρα. "Μπορώ να επιστρέψω σε οποιαδήποτε ηλικία. Έχω επιστρέψει και στα έξι μου χρόνια. Αυτό ήταν τρομακτικό. Ένα βράδυ, είχα πάει για ύπνο και κάτι με ξύπνησε. Κατέβηκα κάτω και υπήρχε μια σκάλα, δεν αναγνώρισα το σπίτι αλλά σκέφτηκα ότι "πρέπει να είναι δικό μου γιατί υπάρχει μια σκάλα και είμαι μόνο έξι". Ο σύντροφός μου ήταν στον καναπέ με τον σκύλο, που δεν ήξερα ότι ήταν δικός μου. Κάθισα στις σκάλες και είπα "ποιος είσαι εσύ και ποιος είναι ο σκύλος; Θέλω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου".


"Ήξερε τι να κάνει και να μην πανικοβληθεί. Με πήρε ξανά στον επάνω όροφο και έπεσε στο κρεβάτι και μου είπε να πάω στο κρεβάτι. Του είπα ότι δεν θα πάω στο κρεβάτι με έναν παιδόφιλο και ότι θέλω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου. Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στην αστυνομία αλλά μου πήρε το τηλέφωνό μου. Δεν ήθελα να με αγγίξει. Πήρα ένα κλειδί για να ξέρει ότι θα μπορούσα να του κάνω κακό αν χρειαζόταν. "Με ρώτησε τι θα έκανα με αυτό και είπα, αν έρθει κοντά μου, θα τον χτυπούσα με αυτό και ότι ήθελα τη μαμά και τον μπαμπά μου. Τους τηλεφωνήσαμε και μου εξήγησαν και όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί, ήμουν εντελώς καλά".

"Μια άλλη φορά επέστρεψα στα 16 μου. Ξύπνησα και ρώτησα τον Τζέιμς ποιος ήταν και ήξερε ότι είχα ένα επεισόδιο, οπότε με πήγε στη δουλειά μαζί στο φορτηγό του, έτσι δεν με άφησε σε ένα σπίτι χωρίς να ξέρω πού βρίσκομαι. "Ρώτησα αν η μαμά και ο μπαμπάς μου ήξεραν ότι ήμουν μαζί του και του ζήτησα να τους τηλεφωνήσει και η μαμά μου μου είπε ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλον και είμαστε αρραβωνιασμένοι. Ήθελα να την πιστέψω, αλλά δεν το έκανα και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Του είπα ότι χρειαζόμουν κάτι, οπότε σταματήσαμε σε μια υπηρεσία και ήμουν στην ουρά για την τουαλέτα και κοίταζα το προσωπικό μέχρι να τραβήξω την προσοχή τους χωρίς να το κάνω φανερό στον Τζέιμς. Ήθελα να καλέσουν την αστυνομία. Νόμιζα ότι με απήγαγε. Ένα μέλος του προσωπικού με ρώτησε αν ήμουν καλά και είπα ότι δεν ήμουν σίγουρη και ότι έρχομαι με ένα φορτηγό, δεν ήξερα τον οδηγό, αλλά η μαμά μου είπε ότι είναι εντάξει, αλλά εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Προσφέρθηκαν να καλέσουν την αστυνομία, αλλά δεν ήθελα να τον βάλω σε μπελάδες γιατί η μαμά μου είπε ότι ήταν καλά. Επέστρεψα στο φορτηγό και κοιμήθηκα και όταν ξύπνησα, ήμουν 19 ετών που ήταν ο χρόνος που γνώρισα τον Τζέιμς".

"Ήξερα ποιος ήταν, αλλά νόμιζα ότι δούλευε σε μια αυλή. Ήξερα ότι ήμασταν σε σχέση, αλλά αναρωτιόμουν γιατί ήμασταν σε ένα φορτηγό και απλά είπε "είσαι ζαλισμένη" γιατί έτσι αποκαλεί αυτές τις φάσεις μου, ζαλάδες. Κοιμήθηκα ξανά και όταν ξύπνησα ήμουν καλά." Η γυναίκα έχει ένα επεισόδιο μία φορά κάθε δύο μήνες που συνήθως προκαλείται από άγχος ή έλλειψη ύπνου, αλλά οι γιατροί υποψιάζονται ότι μπορεί να συνδέεται με εγκεφαλικό που είχε όταν ήταν 19.

Διαγνώστηκε το 2018 μετά από μια έξοδο σε παμπ με τον Τζέιμς, όταν ξαφνικά δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της παρά το γεγονός ότι ήταν σε πενταετή σχέση, είχε ξεχάσει πώς να οδηγεί και υπέθεσε ότι ήταν ακόμα με τον πρώην της. "Ήπιαμε ένα ποτό, πήγα στην τουαλέτα, γύρισα και νόμιζα ότι ήμουν με τον μπαμπά μου γιατί δεν αναγνώριζα τους άλλους δύο ανθρώπους. Δεν αναγνώρισα καθόλου τον αρραβωνιαστικό μου. Ήπιαμε, αποφασίσαμε να φύγουμε, ο μπαμπάς μου μπήκε σε ένα αυτοκίνητο και έφευγε και αναρωτιόμουν τι συμβαίνει. Ο σύντροφός μου που δεν αναγνώριζα ρώτησε αν θα μπω στο αυτοκίνητο, είπα εντάξει. Μπήκα στην πλευρά του συνοδηγού και ο άντρας είπε ότι έπρεπε να οδηγήσω γιατί δεν είχα πιει σχεδόν καθόλου. Νόμιζα ότι ήταν τόσο αγενής, αλλά μπήκα στη θέση του οδηγού και δεν ήξερα πώς να οδηγώ.

"Με ρώτησε αν επρόκειτο να ανάψω το αυτοκίνητο και του είπα ότι δεν οδηγώ. Είχα περάσει το τεστ μου το προηγούμενο έτος, αλλά δεν το γνώριζα. "Ρώτησε αν ήξερα ποιος ήταν και δεν το έκανα, έτσι μου είπε ότι ήταν ο σύντροφός μου, οπότε είπα ότι δεν ήταν και είχα σύντροφο επειδή νόμιζα ότι ήμουν με τον πρώην μου, έτσι βγήκε από το αυτοκίνητο και κλειδώθηκα από μέσα ενώ φώναξα τη μαμά μου".

"Η μαμά μου εξηγούσε ότι ήταν ο σύντροφός μου. Ήρθε να με πάρει, ανησυχούσε ότι θα είχα άλλο εγκεφαλικό". Η Chloe πιστεύει ότι η κούραση και το άγχος παίζουν σημαντικό παράγοντα, έτσι προσπαθεί να κοιμάται πολύ και να παραμένει όσο το δυνατόν πιο ήρεμη, αλλά θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε επεισόδιο ανά πάσα στιγμή.

"Η σύμβουλος μου είπε ότι κανονικά συμβαίνει μόνο δύο φορές στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά συμβαίνει κάθε δύο μήνες [για μένα]." Όσο περισσότερο κοιμάμαι τόσο πιο καλά είμαι και λένε ότι το άγχος είναι ένας παράγοντας. Δεν είναι σίγουροι αν υπάρχει σχέση με το εγκεφαλικό μου, αλλά, αν ναι, χρειάστηκαν έξι χρόνια για να αρχίσει να συμβαίνει. "Απλώς πρέπει να το αντιμετωπίσω, αλλά σε καταστρέφει, μπορεί να χρειαστεί μια ολόκληρη εβδομάδα για να ανακάμψει. "Ο Τζέιμς το αντιμετωπίζει πολύ καλά, αλλά τον ανησυχεί. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι έπρεπε να φροντίσω κάποιον που το περνούσε".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

womantoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα