ADVERTISING
Πέμπτη 18-08-22
Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Jack - Τους ψάχνουν οι Αρχές, ενώ αυτοί μιλούν συνεχώς στα βρετανικά ΜΜΕ

29 Ιουλίου 2022 - 10:16

Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Jack - Τους ψάχνουν οι Αρχές, ενώ αυτοί μιλούν συνεχώς στα βρετανικά ΜΜΕ

Παρά τις επίμονες προσπάθειες να εντοπιστούν οι τρεις φίλους του Jack Fenton που ήταν παρόντες στην τραγωδία στα Σπάτα, για να καταθέσουν, αυτοί δεν επικοινωνούν με τις Αρχές

Σε άλυτο μυστήριο έχει εξελιχθεί ο τραγικός θάνατος του 22χρονου Βρετανού Jack Fenton, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τι συνέβη.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί σχετικά με τη στάση των φίλων του νεαρού Βρετανού, που βρίσκονταν μαζί του στο ελικόπτερο, αλλά παραμένουν άφαντοι.

Όπως αναφέρει το Mega, στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους τρεις φίλους του Jack Fenton που ήταν παρόντες στην τραγωδία, δεν έχουν καταφέρει να τους βρουν.

Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, εκείνα όμως παραμένουν απενεργοποιημένα από το βράδυ της τραγωδίας. Παρ' όλα αυτά επικοινωνούν κανονικά με βρετανικά ΜΜΕ στα οποία δίνουν συνεχώς πληροφορίες και περιγράφουν τη δική τους εκδοχή για το τι έγινε.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, οι μαρτυρίες των τριών φίλων του 22χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για να διαπιστώσουν οι Αρχές τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.
Daily Mail: Ο Τζακ ξέχασε το κινητό στο ελικόπτερο και γύρισε να το πάρει

Μία νέα διάσταση στον τραγικό θάνατο του 22χρονου βρετανού Jack Fenton φαίνεται πως εξετάζουν οι ελληνικές αρχές, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, οι ερευνητές της αστυνομίας εξετάζουν μια νέα εκδοχή, με την οποία ο 22χρονος βγήκε από το ελικόπτερο, έχοντας ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο μέσα, και για τον λόγο αυτό επέστρεψε τρέχοντας, για να το πάρει.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε συγκεκριμένα στην Daily Mail:

"Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Jack να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι' αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με το κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες".

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα, ο Ιωάννης Κονδύλης, επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, δήλωσε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι "από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός (σ.σ. ο Τζακ Φέντον) ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου. Οι αναφορές λένε ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν μιλούσε ή απλά επέστρεφε στους φίλους του".

 

Τι υποστηρίζει η αδελφή του 22χρονου

Χτες, η αδερφή του θύματος, η 20χρονη Daisy Fenton, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ο Jack προκάλεσε ο ίδιος τον θάνατό του αγνοώντας τους κανόνες ασφαλείας και λέει ότι ο αδερφός της ήταν "πάντοτε πολύ προσεκτικός" και ότι δεν είχε λάβει οδηγίες από τους Έλληνες υπεύθυνους ασφαλείας. Για τις δε πληροφορίες ότι πήγε κοντά στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου για να βγάλει μια selfie, λέει πως είναι "για τα σκουπίδια".

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών το κινητό τηλέφωνο

Στην κάμερα ασφαλείας του ελικοδρομίου της Παιανίας και στο κινητό τηλέφωνο του 22χρονου Βρετανού, αναζητούν απαντήσεις οι αρχές, για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάμερα που βρίσκεται έξω από το χώρο αναμονής επιβατών, σε σημείο κοντά στην πίστα προσγείωσης του ελικοδρομίου, ενδέχεται να μην έχει κάρτα μνήμης και να μην αποθηκεύει οπτικοακουστικό υλικό.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών πρόκειται να βρεθεί και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για να διαπιστωθεί εάν τη στιγμή του μοιραίου δυστυχήματος, ο 22χρονος μιλούσε στο κινητό του, όπως έχει καταγραφεί σε μαρτυρίες που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα