ADVERTISING
Τρίτη 09-08-22
Ανοικτή επιστολή προς την Μαργαριτα μάστερ Σεφ από τηλεθεατή

10 Ιουνίου 2021 - 09:18

Ανοικτή επιστολή προς την Μαργαριτα μάστερ Σεφ από τηλεθεατή

Αξιότιμη πρώτη Ελληνίδα MasterChef, Αγαπητή κυρία Νικολαΐδη, Μαργαρίτα της καρδιάς μας, όταν σε «συναντήσαμε» για πρώτη φορά πριν 6 περίπου μήνες, κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα μας έπαιρνες μαζί σου, συνοδοιπόρους, σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι που ζήσαμε !

Το πρώτο σκίρτημα ήρθε όταν ο Πάνος σου στέρησε το τρίτο «ΝΑΙ» γιατί του άρεσε τόσο η γευσιγνωσία σου και ήθελε, λέει, να την ξανανιώσει στον … ουρανίσκο του ! Ήταν το πρώτο από μια σειρά πραγμάτων που ποτέ άλλοτε δεν είχαν ξανασυμβεί στον διαγωνισμό.

Ο τρόπος που ο Σωτήρης σου φόρεσε την ποδιά ήταν η επόμενη. Κάτι μέσα μας είχε αρχίσει να φουντώνει, από διαίσθηση, στην αρχή, πως κάτι το εξαιρετικά ιδιαίτερο υπήρχε πάνω σε αυτό το, τότε, άγουρο και κάπως παχουλούτσικο κορίτσι με το καθαρό πρόσωπο και αυτά τα απίστευτα μάτια που επέτρεπαν στον καθένα μας να βλέπει κρυστάλλινα την άδολη γνησιότητά σου.

Από τότε μπήκες πρωταγωνιστικά στο παρατηρητήριό μας. Και σε λίγο, είχαμε διαπιστώσει πως δεν είχαμε πέσει έξω. Για την ακρίβεια: ότι «πέσαμε διάνα» ή, καλύτερα, ότι «βρήκαμε φλέβα χρυσού» ! Και σε λίγο ο χρυσός έγινε διαμάντι, «ακατέργαστο» στην αρχή (κατά την παροιμιώδη ατάκα του «Θείου - Λεωνίδα) και εκθαμβωτικό σήμερα, 6 μήνες μετά.

Από εκείνη τη στιγμή γινόμασταν μάρτυρες της ίδιας της ιστορίας της ελληνικής γαστρονομίας και της μετεξέλιξής της.

Δεν ήταν μόνο η ανάδειξή σου σε φυσικό ταλέντο της νεοελληνικής γαστρονομίας, τουλάχιστον της πρόσφατης δεκαετίας της, αλλά ήταν όλα αυτά σε συνδυασμό με μια ανυπόκριτη, αυθεντική, υψηλού κύρους και προδιαγραφών προσωπικότητα που σκορπούσε πηγαία καλοσύνη και γλυκύτητα, δίνοντας μαθήματα Fair Play, ήθους, έλλειψης κολακείας, αυθορμητισμού, ειλικρίνειας, αυτοκριτικής και αυθεντικότητας, δηλαδή όλα όσα δεν έχουν τα Reality ! Γι αυτό και αποκαλούνται … Reality όπου κυριαρχούν οι πρόσκαιρες «ανίαρες συμμαχίες» πριν από την καταιγίδα τού «ο θάνατος σου, η ζωή μου» !

Είναι απίστευτο πως δίδασκες, κάθε φορά, να σε αποδέχονται και να υποκλίνονται στη διάβα σου ίσως και οι πάνω από 20 από τους 23 που ξεκίνησαν μαζί σου.

Και μαζί νάρχεται η Ελλάδα ολόκληρη.

Πως μπόρεσες να ξεκινήσεις από την Καλλονή της Μυτιλήνης και να γίνεις η «Μαργαρίτα της Ελλάδας»;

Μια ολόκληρη χώρα στοιχήθηκε πίσω σου. Χαιρόμασταν με τις χαρές σου και κλαίγαμε με τις λύπες σου.

Δεν υπήρξε τίποτα πιο συγκλονιστικό στην ιστορία όλων των κύκλων MasterChef από τη στιγμή που η παραγωγή (προφανώς, για λόγους τηλεθέασης) σε έβγαλε τότε από τον διαγωνισμό.

Η Ελλάδα βροντοφώναξε και ΑΠΑΙΤΗΣΕ να γυρίσεις σε 24 ώρες ! Και, ειλικρινά, δεν ξέρω αν το παιχνίδι θα μπορούσε να συνεχιστεί με την απουσία σου. Με τηλεθέαση στα τάρταρα. Και την υπόκωφη βοή μιας ολάκερης χώρας.

Θυμάμαι τις αναρτήσεις μου στα Social Media. Κάθε μια χτυπούσε χιλιάδες likes και love !
Πονούσαμε με τον πόνο σου, γελούσαμε με τη χαρά σου, τσακωνόμασταν με τους βαλτούς τρολ προβοκάτορες που προσπαθούσαν να μειώσουν την ακτινοβολία σου.

Δίναμε τις μικρές μάχες μας, τον οβολό της ταπεινής μας στήριξης και συμβολής για να δίνεις εσύ απρόσκοπτη τον μεγάλο αγώνα σου.
Και, πάνω απ’ όλα, κλαίγαμε μαζί σου, κλαίγαμε όταν έκλαιγες κι από συναίσθημα κι από συγκίνηση !

Κι όσο κι αν μας έδειχνες την φωτεινή όψη της ζωής σου, ξέραμε, διαισθανόμασταν πως η ζωή σε είχε πικράνει αλλά το κρατούσες για σένα και ουδέποτε το διατυμπάνιζες για να ραγίσεις και να ρίξεις καρδιές.

Ήθελες πάντα τις καρδιές μας να τις ραγίζεις με τις δημιουργίες σου !

Αυτό είναι το μεγαλείο σου !

Γι’ αυτό και ξαναέγραψες την ιστορία του MasterChef. Τούτη, όμως, τη φορά από την ηθικοπλαστική, σαγηνευτική και γαστρονομική της διάσταση.

Ζήσε σήμερα την ημέρα.
Είναι η ΔΙΚΗ σου ημέρα.
Σήμερα δεν πήρες έναν τίτλο κι ένα έπαθλο.
Σήμερα έδωσες αξία σε ένα διαγωνισμό και σ’ ένα έπαθλο, κρατώντας πανάξια έναν τίτλο ως εργαλείο για να ανοίξεις νέους ορίζοντες στην ελληνική γαστρονομία, και όχι μόνο !

Ακριβώς όπως το έγραφα στις 28.05., σε μια ανάρτηση που έγινε η κορυφαία από όσες γράφτηκαν για Εσένα, αποσπώντας χιλιάδες «Love» και διθυραμβικά σχόλια. Σου θυμίζω: «Δεν γνωρίζω τι αξία θα πάρει το έπαθλο στα χέρια της. Γνωρίζω, όμως, ότι το MasterChef εφεξής θα συγκρίνεται με το επίπεδο που το ανέβασε. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα μπορέσει κανείς στο μέλλον να το ξεπεράσει. Γιατί, στην περίπτωση της ευλογημένης Μαργαρίτας, η γαστρονομική ιδιοφυΐα της είναι ζευγάρι με το μεγαλείο που αναβλύζουν τα μάτια της. Κι αν το πρώτο βρεθεί κάποτε, το δεύτερο είναι ανυπέρβλητο !».

Και ακριβώς όπως τόνιζα την 1η Ιουνίου σε μια ανάλογου βεληνεκούς ανάρτησή μου, προφητική της σημερινής ημέρας σου: « Μην λησμονήσεις ποτέ που ήσουν, που έφτασες, και που μάς πηγαίνεις ! Γιατί ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ! Όχι, απλά, την ιστορία της πρώτης Ελληνίδας MasterChef, αλλά τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, τους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ της ελληνικής γαστρονομίας. Την ανεβάζεις σε ένα άλλο επίπεδο. Είσαι η δημιουργός, η σκαπανέας και η γητεύτρα της !».

Αλλά, για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να μην αφήσεις κανέναν και με τίποτα να πάρει λάμψη από τη λάμψη σου, να ροκανίσει τη δημοτικότητά σου, να ρουφήξει κομμάτι από τη δημοφιλία σου. Γιατί αυτός είναι ένας υπαρκτός πειρασμός. Δεν θέλω να σου αναφέρω ονόματα. Καταλαβαίνεις. Είναι οι όψιμοι και οι όψιμες. Και μια οχιά στον κόρφο σου.

Μπροστά σου έχεις δυό (και μόνο 2) δρόμους. Και τους δύο, όμως, χωρίς να τεθείς (έστω και χρυσωμένη) στην επιχειρηματική υπηρεσία άλλου. Του οποιουδήποτε άλλου.

Ο ένας είναι να ακολουθήσεις μια καριέρα «αλα Άκη» ή ως τηλεοπτικό προϊόν.

Ο άλλος να δημιουργήσεις μια γαστρονομική μυσταγωγική βάση με ένα νέο Concept και πρωτοποριακούς γαστρονομικούς ορίζοντες, όπως λ.χ. ο Fredrik Berselius (για να αναφέρω ενδεικτικά έναν που γνώρισες ή ο αγαπημένος μου Rich Knott).

Είναι στο χέρι σου, στην ιστορία σου και στην προοπτική σου !

Το χρωστάς στα αγαπημένα σου πρόσωπα,
το χρωστάς σε όλους εμάς τους ανώνυμους,
το χρωστάς στην Ελλάδα,
το χρωστάς στην παγκόσμια γαστρονομία,
αλλά, πάνω από όλα,
το χρωστάς στην Μαργαρίτα !

Με εκτίμηση, αγάπη και συγχαρητήρια από καρδιάς,
Karl Bulsaras
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα