ADVERTISING
Σάββατο 19-06-21
Αννίτα Δημητρίου: Το φωτογραφικό άλμπουμ της νέας Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων-Φωτογραφίες με τον σύζυγό της

11 Ιουνίου 2021 - 09:05

Αννίτα Δημητρίου: Το φωτογραφικό άλμπουμ της νέας Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων-Φωτογραφίες με τον σύζυγό της

Oκτώ χρόνια έγγαμου βίου συμπληρώνει τον ερχόμενο Ιούλιο η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο Αντρέα Κυπριανού μετρούν μια μακροχρόνια σχέση βασισμένη στην αλληλοεκτίμηση και στον αλληλοσεβασμό και δεν διαστάζουν να αναρτούν εικόνες από τις προσωπικές τους στιγμές στους λογαρισμούς που διατηρούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και ποτέ προηγουμένως ο σύζυγος της κυρίας Δημητρίου δεν είχε απασχολήσει τα "φώτα" της δημοσιότητας καθ' οιονδήποτε τρόπο, σήμερα επέλεξε να σταθεί στο πλευρό της νέας Προέδρου της Βουλής και να δεχτεί μαζί της τα συγχαρητήρια των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών.

Η πορεία της Αννίτας Δημητρίου από την γενέτειρα της τους Τρούλλους της επαρχίας Λάρνακας μέχρι τον προεδρικό θώκο της Βουλής των Αντιπροσώπων για κάποιους ίσως αποτελεί έκπληξη, φωτεινό παράδειγμα ή απιαστο όνειρο. Για την ίδια πάντως, οι στόχοι φαίνεται ότι ήταν πάντα υψηλοί...

Σε συνέντευξη της δήλωσε ότι "ήμουν πολύ καλή μαθήτρια στο σχολείο, πάντα έπαιρνα αριστείο. Η γνώση μού άρεσε και μου αρέσει ακόμα, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ήθελα να λαμβάνω μέρος σε όλους τους εορτασμούς και στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ήμουν πολύ «active» από τα μαθητικά μου χρόνια. Φυσικά, το ίδιο συνέβαινε και στα πολιτικά: Ήμουν πρόεδρος της τάξης, του σχολείου και γενικώς από μικρή ήμουν μέσα σε όλα."

Κι οταν την ρωτούν πως κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής αυτή απαντά πως πάντα της άρεσε να βρίσκεται σε μια θέση όπου μπορούσε να κερδίσει πράγματα για τους υπόλοιπους "κι επειδή πάντα έχω το θάρρος της γνώμης μου, γι’ αυτό με επέλεγαν οι συμμαθητές μου και οι συμφοιτητές μου. Είμαι το άτομο το οποίο δεν θα ντραπεί να πει την άποψή του, κι αυτό για μένα είναι που μετράει περισσότερο."

"Βεβαίως, πολλές φορές χρειάστηκε να έρθω σε ρήξη με τους καθηγητές. Μιλούσε ο καθηγητής και η Αννίτα πεταγόταν λέγοντας «μα υπάρχει και αυτό και πρέπει να το εξετάσουμε από αυτή την οπτική γωνία». Πάντα φρόντιζα να είμαι διαβασμένη, πολλές φορές διάβαζα κι ένα κεφάλαιο περισσότερο. Μου άρεσε η τριβή μέσα στην τάξη, αυτή η συζήτηση, η πολιτική επιχειρηματολογία, ξέρετε."

Γεννημένη το 1985, η Αννίτα Δημητρίου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο στόχος της ήταν να γίνει διπλωμάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιατί διπλωμάτης; Η ίδια υποστηρίζει ότι μέσω των σπουδών της είχε γνωρίσει κάποιους διπλωμάτες και την είχε είχε εξιτάρει η ιδέα να εκπροσωπεί τη χώρα της στο διεθνές προσκήνιο, να αγωνίζεται και να κερδίζει γι' αυτήν.

"Δεδομένου του κυπριακού προβλήματος, που πάντοτε ήταν στις ανησυχίες μου, ήθελα να έχω τη δική μου συμβολή στην προσπάθεια επίλυσης" τονίζει και αφού έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Kent της Αγγλίας, επέστρεψε στην Κύπρο και άρχισε να διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά εργάστηκε στη συγκεκριμένη σχολή ως ακαδημαϊκή διευθύντρια κι έπειτα στο Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Ομολογεί ότι πήρε τη θέση λόγω της ενασχόλησής της με τα κοινωνικά σύνολα και με τα Μέσα.

Ανάμεσα στα πράγματα που δοκιμάστηκε ήταν και η παρουσίοαη του του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό CAPITAL όπου έμαθε να χειρίζεται on air κάποιες καταστάσεις, πράγμα που λέει ότι την βοήθησε και πολιτικά.


  

 

 

 

 

 alphanews.live

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα