ADVERTISING
Σάββατο 25-06-22
Η σκληρή τιμωρία της Jolie στον Pitt: Σε απόγνωση ο 58χρονος ηθοποιός

08 Ιουνίου 2022 - 10:21

Η σκληρή τιμωρία της Jolie στον Pitt: Σε απόγνωση ο 58χρονος ηθοποιός

Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί. Αν και ο Πιτ να έχει βάλει βέτο στην επιμέλεια των παιδιών τους, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, η Τζολί τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο, "καταστρέφοντας" τον παράδεισο του στη Νότια Γαλλία.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο ηθοποιός δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Αλλά ο Πιτ είναι αποφασισμένος να βρει το δίκιο του και έχει ξεκινήσει νέα δικαστική μάχη, που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στα δικαστήρια και για το οινοποιείο

Πριν από λίγες μέρες, η νομική ομάδα του Πιτ κατέθεσε νέα έγγραφα στο Λος Αντζελες, στα οποία παρουσιάζει στοιχεία ότι η πρώην σύζυγός του ότι θέλησε να "προκαλέσει κακό" στον ίδιο και τα συμφέροντά του μέσα απο την αγοραπωλησία του οινοποιείου Chateau Miraval, μία εταιρεία που εκείνος είχε στήσει με αγάπη και τρυφερότητα.

Οι δικηγόροι του Πιτ ισχυρίζονται ότι η Αντζελίνα Τζολί πούλησε το μερίδιό της στο οινοποιείο τους στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ σε μια προσπάθεια να βλάψει τη συμμετοχή του Πιτ στην εταιρεία.

Ο Μπραντ Πιτ ισχυρίζεται ότι η πρώην αγαπημένη του "δε συνέβαλε καθόλου" στην επιτυχία της επιχείρησης και πούλησε σκόπιμα το μερίδιό της σε έναν "άγνωστο με δηλητηριώδεις συνειρμούς και προθέσεις". Την κατηγορεί ότι έπληξε τη φήμη της επιχείρησης, πουλώντας το μερίδιό της σε έναν "άγνωστο".

Οι ευτυχισμένες στιγμές στο πολυτελές κάστρο στη Νότια Γαλλία

Στο κάστρο Miraval, η Τζολί και ο Πιτ έζησαν πολλές ευτυχισμένες στιγμές με τα παιδιά τους, εκεί άρχισαν να παράγουν το δικό τους ροζέ κρασί το 2012, με μεγάλη επιτυχία, και εκεί παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2014 σε ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου του 2014, ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί και τα έξι παιδιά τους προσγειώθηκαν με το ιδιωτικό τους τζετ στη Νότια Γαλλία, στον ιδιόκτητο πύργο τους Chateau Miraval. Την επόμενη μέρα αντάλλαξαν τους όρκους τους στη γαμήλια τελετή με παρισταμένους ελάχιστους συγγενείς και φίλους.

Τη νύφη παρέδωσαν στον γαμπρό οι μεγαλύτεροι γιοι της οικογένειας, Μάντοξ και Παξ. Η Ζαχάρα και η Βιβιάν κρατούσαν τα λουλούδια και η Σάιλο με τη Νοξ ήταν τα δυο παιδιά που κρατούσαν τις βέρες και τις έδωσαν στο ζευγάρι.

Τα αγόρια φορούσαν μικρογραφίες του κοστουμιού του μπαμπά τους, ενώ τα κορίτσια της οικογένειας διάλεξαν τα ίδια ό,τι ήθελαν.

Το παραμύθι δεν κράτησε πολύ αφού δύο χρόνια αργότερα, το 2016, η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, μετά από δύο χρόνια γάμου και 12 χρόνια μαζί.

Aπό τότε ξεκίνησε ένας αδυσώπητος πόλεμος που μέχρι προχθές είχε περιοριστεί στο θέμα της επιμέλειας των παιδιών του ζευγαριού.

Ωστόσο, ο πόλεμος για το Château Miraval συνεχίζεται...Η "παραβίαση συμβολαίου" της Τζολί

Στη αρχική μήνυσή του κατά της Τζολί, ο Πιτ υποστήριζε ότι η πώληση της Τζολί ήταν παράνομη, καθώς οι δυο τους είχαν συμφωνήσει να μην πουλήσει κανείς καμία από τις μετοχές του Château — όπου και παντρεύτηκαν 2014- χωρίς προηγούμενη συναίνεση – συμφωνία και των δύο ως κύριων μετόχων.

Στην μήνυσή του που κατατέθηκε αρχικά τον Φεβρουάριο του 2022, ο Πιτ κατηγορεί την Τζολί ότι πούλησε κρυφά 50% του διάσημου γαλλικού οινοποιείου τους, το Château Miraval, σε μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι "Ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του θα προσπαθούσαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφοσιωθεί ο Πιτ".

Ο Πιτ ισχυρίζεται ότι η πώληση του μεριδίου της Τζολί τον περασμένο Οκτώβριο όχι μόνο παραβίασε τη συμφωνία τους ότι "δεν θα πωλούσαν ποτέ τα μερίδιά τους στη Miraval χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου", αλλά επίσης του αρνήθηκε το εγγυημένο δικαίωμα πρώτης άρνησης, το οποίο ισχυρίζεται ότι θα είχε ασκήσει.

"Η Τζολί εδώ και πολύ καιρό είχε σταματήσει να συνεισφέρει στη Miraval - ενώ ο Πιτ έχει επενδύσει χρήματα και προσωπική εργασία στην οινοποιία, για να γίνει η ανερχόμενη εταιρεία που είναι σήμερα. Μέσω της πώλησης, η Τζολί επιδιώκει να αρπάξει κέρδη που δεν έχει κερδίσει και να επιστρέψει σε μια επένδυση που δεν έκανε", αναφέρει η αγωγή.

"Η παραβίαση της Τζολί, εάν επιτραπεί να σταθεί, θα στερήσει τον Πιτ από το δικαίωμά του να απολαμβάνει το ιδιωτικό του σπίτι —χωρίς να μοιράζεται την ιδιοκτησία του με έναν άγνωστο— και να εξασφαλίσει τη θέση του στην επιχείρηση που έχτισε από το μηδέν για μακροπρόθεσμο όφελος της οικογένειάς του" αναφέρει στη μήνυση, αποκαλώντας τον Σέφλερ "επιθετικό τρίτο ανταγωνιστή".

"Ο αμπελώνας έγινε το πάθος του Πιτ - και κερδοφόρο, καθώς η Miraval, υπό τη διαχείριση του Πιτ, έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο", αναφέρει η νέα αγωγή.

Η νέα αγωγή ζητά τόσο αποζημίωση όσο και την ακύρωση της πώλησης στην εταιρεία του Σέφλερ.

Το περασμένο καλοκαίρι, η πλευρά της Τζολί υποστήριξε στα δικαστήρια ότι είχε περάσει τα προηγούμενα χρόνια προσπαθώντας να διαπραγματευτεί μια συμφωνία εργασίας ή ένα σενάριο "πλήρους εξαγοράς" με τον πρώην της - χωρίς επιτυχία.

Ισχυρίστηκε ότι ο Πιτ είχε υπογράψει "σημαντικές δαπάνες" που σχετίζονται με τη Miraval χωρίς τη συγκατάθεσή της και ότι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για "τιμές και ρυθμίσεις μη ανταγωνισμού/μη απαξίωσης" για εξαγορά.

Ζήτησε από το δικαστήριο να την απαλλάξει από ανασταλτικά εντάλματα διαζυγίου που την εμπόδιζαν να υπογράψει συμφωνία αποκλειστικότητας, με άγνωστο υποψήφιο αγοραστή.

"Η Τζολί δεν θέλει να κατέχει από κοινού χωριστά περιουσιακά στοιχεία με τον πρώην σύζυγό της ή να είναι απρόθυμος και περιφρονημένος επιχειρηματικός συνεργάτης του", ανέφεραν οι συνεργάτες της.

Στην αγωγή του, ο Πιτ ισχυρίζεται ότι από τότε που ο Σέφλερ ανέλαβε τον έλεγχο του μεριδίου της Τζολί στη Miraval, στα τέλη του περασμένου έτους, αυτός και οι συεργάτες του διέκοψαν την ικανότητα του αμπελώνα να "διαχειρίζεται τις υποθέσεις του" και "επιδίωξαν να πάρουν τον λειτουργικό έλεγχο της επιχείρησης κρασιού, επικοινωνώντας με τους διανομείς της Miraval για να συζητήσουν τους όρους της σύμβασης, χωρίς εξουσιοδότηση και χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση της Miraval."

Ο Πιτ ισχυρίζεται ακόμα ότι ο Σέφλερ και οι συνεργάτες του "επιδιώκουν να μεταφέρουν την πνευματική ιδιοκτησία της Miraval στην Κύπρο ως μέρος μιας αβάσιμης και νομικά αμφισβητήσιμης φορολογικής στρατηγικής" και "ζήτησαν από την τράπεζα του Château Miraval να παγώσει τα περιουσιακά της στοιχεία".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα