ADVERTISING
Τετάρτη 25-05-22
Κύπρος - 2+1 προτάσεις για εκδρομές εδώ γύρω

27 Αυγούστου 2016 - 18:02

Κύπρος - 2+1 προτάσεις για εκδρομές εδώ γύρω

Τώρα που ξεκίνησε να δροσίζει κάπως ο καιρός … μια βόλτα στα πιο γραφικά χωριά μας, επιβάλλεται. 

Διάλεξε προορισμό για το σαββατοκύριακο

ΒουνίΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Γιατί είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά των Κρασοχωριών μας.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ: Μπορείς, πέρα το να περιηγηθείς στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού, και το να δοκιμάσεις όλα τα παραδοσιακά καλούδια που θα ετοιμάζονται στη γιορτή του παλουζέ, που θα στηθεί στο κοινοτικό πάρκο δίπλα Οινολογικό Μουσείο, μπορείς να επισκεφθείς το Βυζαντινό Μουσείο, τον Ελιόμυλο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης αλλά και το Οινολογικό Μουσείο (κάλεσε προηγουμένως στο γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου, για να σε περιμένουν, στο τηλ. 25942335). Ακόμα αξίζει να επισκεφθείς το σχολείο του χωριού, όπου λειτουργεί καφετέρια και βιβλιοθήκη, καθώς και τις εκκλησίες και τα μοναστήρια (6 συνολικά) του χωριού. Σημείωσε: Εκκλησία Χρυσοσωτήρος, Εκκλησία Τιμίου Προδρόμου, Εκκλησία Παραβουνιώτισσας, Μοναστήρι της Αναστάσεως, μοναστήρι Άγιου Ιωάννη και το μοναστήρι του Αγίου Μάμα.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ: Υπάρχουν αρκετές επιλογές για φαγητό στο όμορφο Βουνί. Επίλεξε ανάμεσα στην ταβέρνα «Η Ωραία Ελλάς» (τηλ: 25944328), όπου θα απολαύσεις ιδιαίτερα νόστιμα πιάτα, όπως και στο «Βουνιώτικο» (τηλ: 25942054). Ακόμα νόστιμο φαγητό και φιλική εξυπηρέτηση θα βρεις τόσο στην «Ταβέρνα Τάκης» (τηλ: 25643631) όσο και  στην «Ταβέρνα Αλέξανδρος» (τηλ: 99475982).

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη και γίνεται από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου από την έξοδο Σούνι – Ζανακιά.

ΚακοπετριάΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Δεν είναι μόνο οι όμορφες γειτονιές του χωριού, ούτε και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του! Είναι κι επειδή αυτό το χωριό τα έχει όλα! Ακόμα ,γιατί είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, και συνάμα κοντά σε άλλα εξίσου όμορφα χωριά για ένα σύντομο tour. 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ: Θα περιηγηθείς στα δρομάκια του χωριού, θα αγοράσεις από τρόφιμα μέχρι χειροποίητα πλεκτά, θα πιεις τον καφέ σου είτε στην πλατεία του χωριού, στο μεγάλο καφεστιατόριο, είτε σε μια από τις καφετέριες (όπως το Platinum, 22813999) που προσελκύουν κόσμο κάθε ηλικίας. Ακόμα θα επισκεφθείς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης, που αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco,  θα περπατήσεις και θα αποτυπώσεις φωτογραφικά την υπέροχη Παλιά Κακοπετριά και θα αναζητήσεις την περίφημη Πέτρα του Αντρογύνου, που αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της κοινότητας.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ: Οι επιλογές εστίασης (όπως και διαμονής) στο χωριό είναι πολλές. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι το ξενοδοχείο «Μύλοι» (τηλ. 22922536), με τη φημιμένη πέστροφά του, ο Ληνός (τηλ. 22924700), το καφεστιατόριο του Κώτσιου (τηλ. 22923464) και ο γνωστός σε όλους μας «Χρυσανθής» (τηλ. 22922202). Σημείωσε ακόμα και τα Μιχαλάκης Ζοππής – Λάπηθος (τηλ. 22924068) και  Άης Γιώρκης (τηλ. 22923600).  

ΑγρόςΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κύπρου. Διαθέτει όλο το πακέτο που μπορεί να αναζητά ένας επισκέπτης. Από ενδιαφέρουσα παράδοση, τοπικά προϊόντα, φυσικό περιβάλλον, σημαντική ιστορία, μονοπάτια της φύσης, αξιοθέατα, εκκλησίες, μέχρι και μεγάλα φεστιβάλ!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ: Στο Κεφαλοχώρι της περιοχής Πιτσιλιάς μπορείς να δεις τα κρησφύγετα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, (επικοινώνησε προηγουμένως με τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου στο τηλ. 25-521333), επίσης το Μουσείο Φραγκουλίδη, ενός από τους πρώτους εκπροσώπους της πρώτης γενιάς Κυπρίων καλλιτεχνών και ταυτόχρονα ενός από τους πρωτοπόρους ζωγράφους και αγιογράφους. Περπάτησε ακόμα ένα από τα δύο εξαιρετικά μονοπάτια της φύσης, που είναι μέσα στο πράσινο. Το πρώτο ξεκινά απ’ το ξενοδοχείο Ρόδον και καταλήγει στο χωριό Δύμες, περνώντας απ’ το χωριό Ποταμίτισσα. Το δεύτερο μονοπάτι, είναι αυτό που καταλήγει στο χωριό Λαγουδερά. Μπορείς τέλος να επισκεφθείς μία από τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως αυτές που φτιάχνουν γλυκά του κουταλιού, παράγωγα του σταφυλιού (σουτζούκος και παλουζές), παραδοσιακά καπνιστά και κρασάτα αλλαντικά.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ: Στο μπακάλικο του Χαψή (99 409108) θα σε φιλέψουν από όλα. Από καφέ, πρωινό, κέικ, και σάντουιτς μέχρι κρασί, πιατέλες αλλαντικών και τυριών κ.ά. Τα εστιατόρια του ξενοδοχείου Ρόδον (25 521201) επίσης αποτελούν μια νόστιμη επιλογή εστίασης αλλά και διαμονής, ενώ μικρές ταβέρνες, με παραδοσιακή κουζίνα όπως «Το Πέζεμα» (τηλ. 25521046), «Seven Hills» (τηλ. 25521152), Κοιλάδα (τηλ. 99698908, 25521303), Πάνθεον (τηλ.  25521899).

Διαβάστε επίσης:

Άρσος - μια εκδρομή αξέχαστη

Τα Λεύκαρα στον κατάλογο με τα 30 Ομορφότερα Χωριά της Ευρώπης

 

 

 

πηγή: timeoutcyprus.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα