ADVERTISING
Πέμπτη 05-08-21
Βασιλεία: Η πιο φιλότεχνη πόλη της Ελβετίας

03 Φεβρουαρίου 2018 - 09:02

Βασιλεία: Η πιο φιλότεχνη πόλη της Ελβετίας

Η Βασιλεία είναι μία μικρή, πανέμορφη πόλη της βορειοδυτικής Ελβετίας που έχει κάτι ιδιαίτερο: είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης τριών χωρών, αφού βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η πόλη διατρέχεται από τον ποταμό Ρήνο και χωρίζεται στη Μεγάλη Βασιλεία (Grossbasel, το τμήμα στην αριστερή όχθη  του ποταμού) και τη Μικρή Βασιλεία (Kleinbasel, το τμήμα στη δεξιά όχθη του ποταμού).Το ιστορικό κέντρο της πόλης που βρίσκεται στη Μεγάλη Βασιλεία χαρακτηρίζεται από μεσαιωνικά κτίρια, πλακόστρωτους δρόμους και πολλά μουσεία. Η ζωή της πόλης χτυπά σε φιλότεχνους ρυθμούς, αφού οι επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί είναι μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων, όλων των ηλικιών. Η Βασιλεία αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την τέχνη, παρόλο που σε σχέση με τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελβετίας (Ζυρίχη και Γενεύη) δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου η πόλη διοργανώνει τη γιορτή τέχνης Art Basel που αποτελεί σημείο συνάντησης για γκαλερίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Βασιλεία είναι ο κατάλληλος προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν λίγες μέρες χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα περιβάλλον όπου όλα λειτουργούν με ακρίβεια. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα συμβολικά, αφού προτιμούν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να περπατούν. Oι ρυθμοί είναι χαλαροί, ενώ όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει οι pub και τα εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες.Αν και πρόκειται για μικρή πόλη, η Βασιλεία έχει πολλά μουσεία, αξιοθέατα και πλούσια ιστορία. Μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος των τουριστών είναι:

Basel Minster: Ο καθεδρικός ναός της πόλης, χτισμένος σε ένα λόφο πάνω από τον ποταμό Ρήνο. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 1019 και του 1500, ενώ στο μεσοδιάστημα (1356) ο ναός καταστράφηκε από σεισμό και ξαναχτίστηκε.
Rathaus: Το δημαρχείο με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα είναι ένα κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία Marktplatz και συμβολίζει την ένταξη της πόλης στην Ελβετική Συνομοσπονδία.
Spalentor: Η πιο εντυπωσιακή πύλη της Βασιλείας είναι ένα ιστορικό αξιοθέατο που χρονολογείται από το 1370 και οριοθετεί το τέλος της παλιάς πόλης.
Rhine River: Ο ποταμός Ρήνος είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα των επισκεπτών με τις κρουαζιέρες να είναι το αγαπημένο χόμπι των κατοίκων.
Mittlere Brücke: Ένα μνημείο της πόλης που έχει γίνει πλέον σημείο κατατεθέν. Η γέφυρα είναι ένα από τα πιο παλιά περάσματα του ποταμού ανάμεσα στη λίμνη Constance και τη βόρεια θάλασσα. Στην αρχή χρησιμοποιούνταν για την τοπική μετακίνηση και τώρα αποτελεί ένα σημαντικό πέρασμα για το διεθνές εμπόριο.
Old town/Altstadt: Με πάνω από 2000 χρόνια ιστορίας η Παλιά Πόλη της Βασιλείας είναι τουλάχιστον γοητευτική και μία από τις καλύτερα διατηρημένες και όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις, με πλακόστρωτους δρόμους, μεσαιωνικά κτίρια, μικρά bistro, φούρνους, μαγαζιά, γκαλερί και πολλά μουσεία.Μουσεία:

Museum Tinguely: Μουσείο τέχνης με έργα του Ελβετού ζωγράφου και γλύπτη Jean Tinguely.
Papiermühle: Μουσείο χαρτιού με εργαστήρια παρασκευής χαρτιού, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι επισκέπτες.
Speilseng Welten Museum: Μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή από κούκλες, κουκλόσπιτα και παιχνίδια αντίκες.
Vitra Design Museum: Ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μουσείο ντιζάιν.
Kunstmuseum: Μουσείο καλών τεχνών που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή δημόσιας τέχνης στην Ελβετία.
Historisches Museum: Μουσείο ιστορίας για τις περιόδους του 18ου και 19ου αιώνα.
Museum der Kulture: Εθνογραφικό μουσείο με εκθέματα από τη νότια Αμερική, την Αφρική, την ανατολική Ασία και την Ωκεανία.

 

flowmagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα