ADVERTISING
Δευτέρα 25-01-21
Εξωφρενικό bullying και βία για ένα αγόρι από Κύπριες μαθήτριες

14 Οκτωβρίου 2016 - 14:47

Εξωφρενικό bullying και βία για ένα αγόρι από Κύπριες μαθήτριες

Απίστευτες σκηνές με άγριο ξύλο και μαλλιοτραβήγματα φαίνονται σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο facebook, να εκτυλίσσονται από μαθήτριες στη Λεμεσό. Όπως συνάγεται από το βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο μίας εκ των μαθητριών, η οποία επίτηδες κινηματογραφούσε το όλο σκηνικό, στήθηκε λαϊκό δικαστήριο εναντίον ενός κοριτσιού για το γεγονός ότι έστειλε μήνυμα στο αγόρι της άλλης.

Η …«κατηγορούμενη» καθόταν σε μια καρέκλα περικυκλωμένη από τις φίλες της… πικραμένης μαθήτριας, η οποία την ρωτούσε με οργή γιατί να στείλει μήνυμα στο αγόρι της. Φίλη της, συμπλήρωνε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα οι δύο να χωρίσουν. 

Στη συνέχεια, η παραπονούμενη, εμφανίζεται στο βίντεο να αρπάζει από τα μαλλιά την μαθήτρια και να την ρίχνει από την καρέκλα και άλλη μία φίλη της να την κλοτσά αλύπητα. Στο τέλος, η νεαρή που φαίνεται να ασκεί βία αποχωρεί από τη σκηνή με χαμόγελο ικανοποίησης, με τη φίλη της, η οποία τραβούσε το  βίντεο να ρωτά «τούτον ήταν;». 

Σύμφωνα με τη διερεύνηση που κάναμε, το κορίτσι που εμφανίζεται να ασκεί βία με τις φίλες της, είναι μαθήτριες της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού και το θύμα, μαθήτρια της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο λόγος του βίαιου περιστατικού, που δεν ήταν το μοναδικό, ήταν η αποστολή γυμνόστηθης φωτογραφίας στο αγόρι του κοριτσιού που ασκούσε βία.

Το κινηματογραφημένο περιστατικό βίας, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, το τρίτο στη σειρά εναντίον της ίδιας μαθήτριας και συνέβη στη στάση λεωφορείων μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού, απέναντι από την Α’ Τεχνική Σχολή. Είχαν προηγηθεί άλλα δύο περιστατικά βίας εναντίον της συγκεκριμένης μαθήτριας την περασμένη Δευτέρα και την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τη Δευτέρα, το βίαιο επεισόδιο εκτυλίχθητε εντός του σχολείου. Την τρίτη φορά, οι μαθήτριες αποφάσισαν να απαθανατίσουν το περιστατικό. 

Ο πατέρας του θύματος, έκανε παράπονο στη διεύθυνση του σχολείου, το οποίο υποστηρίζει ότι τα βίαια επεισόδια σημειώνονταν εκτός της σχολικής μονάδας. Η διεύθυνση της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, έδωσε την υπόθεση στην Αστυνομία, η οποία διερευνά το όλο θέμα από χθες το πρωί. 

Προβληματιστήκαμε πολύ για το κατά πόσο θα προβάλλαμε το βίντεο. Θεωρούμε ωστόσο ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο ενδεχομένως να χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Το προβάλλουμε προστατεύοντας την ταυτότητα των ανήλικων κοριτσιών. Δίδεται δε στη δημοσιότητα για προβληματισμό αρμοδίων, γονέων, εκπαιδευτικών και όλων των φορέων, έτσι ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα bulling και βίας στα σχολεία. 

Από μικρή έρευνα του politis.com.cy συνάγεται ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν και μάλιστα συχνά στα σχολεία. Εκπαιδευτικοί επιβεβαιώνουν ότι αντιμετωπίζουν βίαια περιστατικά για ασήμαντους λόγους, αλλά και bulling εναντίον μαθητών. Το θέμα είναι πλέον σοβαρό. Είναι θέμα διαπαιδαγώγησης εντός της σχολικής μονάδας, αλλά και αγωγής που φέρουν τα παιδιά από την οικογένεια. Θεωρούμε ότι το υπουργείο Παιδείας, αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να δράσουν άμεσα.

Καταθέσεις για το περιστατικό λαμβάνει η Αστυνομία

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η μαθήτρια κατήγγειλε το περιστατικό χθες στην Αστυνομία, η οποία διερευνά το επεισόδιο. Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε πως λόγω του ότι η περίπτωση αφορά ανήλικους ο χειρισμός της πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως η 16χρονη μαθήτρια μετέβη στο νοσοκομείο και η Αστυνομία έχει στην κατοχή της την έκθεση του γιατρού.

Η Λήδα Κουρσουμπά ζητά από την Αστυνομία να επικοινωνήσει με το Facebook για να κατεβεί το βίντεο 

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά δήλωσε στον politis.com.cy ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας του όπως ενεργοποιήσει τάχιστα την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του Υπουργείου με ψυχολόγους και άλλους αρμοδίους, καθώς τόσο το θύμα, όσο και οι θύτες είναι παιδιά και χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Πάγια θέση της είπε, είναι να γίνεται καλύτερη δουλειά στα σχολεία σε σχέση με την βία. Ζήτησε δε από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας να επικοινωνήσει με το Facebook για να κατέβει το βίντεο.

δείτε το βίντεο εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
ADVERTISING
Τα πιο διαβασμένα
ADVERTISING
ADVERTISING