ADVERTISING
Σάββατο 11-07-20
Ξεχωριστά βίντεο που θα θέλαμε να έχουμε δει live!

03 Δεκεμβρίου 2017 - 09:02

Ξεχωριστά βίντεο που θα θέλαμε να έχουμε δει live!

Τα βίντεο που τραβούν άνθρωποι ανά τον κόσμο παρουσιάζοντας εξαιρετικά, απίστευτα και σπάνια πράγματα ή καταστάσεις ή φαινόμενα σίγουρα είναι υπέροχα αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τα απολαύσουμε ζωντανά, την ώρα που συμβαίνουν. Αλλιώς είναι να βλέπουμε κάτι στο διαδίκτυο και αλλιώς live. Ωστόσο, η επαφή με πράγματα που αλλιώς δεν θα βλέπαμε ή δεν θα γνωρίζαμε είναι σημαντική… Γι’ αυτό δείτε αυτά τα ξεχωριστά βίντεο που εντυπωσιάζουν.

1. Διπλό ουράνιο τόξο
Τα ουράνια τόξα εντοπίζονται συνήθως λίγο πριν ή αμέσως μετά από μια βροχή. Για να δείτε ένα, χρειάζεται μια πηγή φωτός, όπως ο ήλιος, και δισεκατομμύρια σταγονίδια νερού. Όταν το φως του ήλιου αγγίξει αυτά τα αιωρούμενα σταγονίδια, το φως διαθλάται σχηματίζοντας ένα ουράνιο τόξο. Ένα δεύτερο ουράνιο τόξο σχηματίζεται κάποιες φορές, αλλά είναι πιο απαλό και με τα χρώματα αντιστρέψιμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φως ανακλάται δύο φορές μέσα στις σταγόνες βροχής. Σε μερικές εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρηθεί ένα τριπλό ή και τετραπλό ουράνιο τόξο.

2. Σερφ σε κύμα 35 μέτρωνΠίσω το 2013, ο επαγγελματίας surfer Garrett McNamara, ένας 49χρονος αθλητής από τη Χαβάη, έκανε σερφ σε ένα τεράστιο κύμα 35 μέτρων στο Nazare της Πορτογαλίας. Η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα αγαπητή (αλλά και επικίνδυνη για τους surfers), καθώς τα κύματα σπάνε κοντά στην ακτή και όχι σε απομακρυσμένους υφάλους, όπως σε άλλες τοποθεσίες σέρφινγκ. Ο λόγος που η περιοχή αυτή στις ακτές της Πορτογαλίας παράγει τέτοια τεράστια κύματα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι λόγω του υποθαλάσσιου φαραγγιού Nazaré.

3. Η μεγαλύτερη μετανάστευση θηλαστικών στον κόσμοΠρόκειται για το μεγαλύτερο είδος νυχτερίδας που ζει στις Φιλιππίνες, και μπορεί να φτάσει σε βάρος μέχρι και 12 κιλά. Ζουν σε μεγάλες ομάδες, άνω των 100.000, αλλά μερικές φορές φθάνουν πάνω από ένα εκατομμύριο. Είναι χορτοφάγα θηλαστικά και τρέφονται με φρούτα, φλοιούς δέντρων, λουλούδια, φύλλα και νέκταρ. Είναι επίσης μεταναστευτικές, ακολουθώντας την μυρωδιά των τροφίμων. Και ένας από τους αγαπημένους προορισμούς τους είναι ο Εθνικός Δρυμός Kasanka στη Ζάμπια, όπου από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, φτάνουν εδώ κατά χιλιάδες αναζητώντας καρπούς. Εκτιμάται ότι περίπου 10 έως 15 εκατομμύρια νυχτερίδες μεταναστεύουν εδώ κάθε χρόνο και καταναλώνουν περίπου ένα δισεκατομμύριο φρούτα πριν φύγουν.

4. Το Βόρειο Σέλας τη νύχταΤαξιδεύοντας κοντά στον Αρκτικό Κύκλο το χειμώνα μπορεί να μην ακούγεται σαν μια καλή ιδέα. Είναι κρύο, οι ημέρες είναι σύντομες – εξαιρετικά σύντομες, στην πραγματικότητα – και ίσως καταλήξετε να επιστρέψετε στο σπίτι σας κατάθλιψη λόγω της έλλειψης βιταμίνης D από την απουσία ηλιοφάνειας. Αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος να βρεθείτε εκεί το χειμώνα – το Βόρειο Σέλας, μία από τις πιο όμορφες εικόνες της φύσης.

5. Ταξίδι στον Κάτω ΚόσμοΤουλάχιστον κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε μια κατάβαση μέσα στη λάβα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στο έθνος του Βανουάτου, στο μικρό νησί Ambrym, υπάρχει ένα ηφαιστειογενές, σχεδόν εξωγήινο τοπίο. Και στο κέντρο του ο κρατήρας Marum με τις λίμνες λάβας του. Ένα ταξίδι εκεί σίγουρα βάζει τη ζωή κάποιου σε κίνδυνο. Ξεχάστε ότι η εμπειρία είναι σαν να βρίσκεστε πολύ κοντά σε μια φωτιά – αυτό είναι εντελώς κάτι άλλο. Ευτυχώς, το ηφαίστειο Marum διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία, μόλις 1.250 βαθμούς Κλεσίου. Σε αυτό το βίντεο, ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Geoff Mackley ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στον κρατήρα και έφτασε στην λάβα φορώντας απλά παπούτσια και ρούχα. Άντεξε μόλις λίγα λεπτά και επέστρεψε με ειδική στολή κάνοντας την εξερεύνησή του για 40 λεπτά.

6. Η μεγαλύτερη αποκόλληση παγετώναΤο 2008, μια ομάδα επιστημόνων ταξίδεψε στη δυτική Γροιλανδία και κινηματογράφησε τον παγετώνα Ilulissat να λιώνει. Tο κομμάτι που αποκολλήθηκε ήταν περίπου το μέγεθος του Μανχάταν και περίπου 1.000 μέτρα ψηλό. Η όλη διαδικασία της αποκόλλησης πήρε περίπου 75 λεπτά. Mεταξύ του 2000 και του 2010, ο Ilulissat έχασε περισσότερους πάγους σε σύγκριση με τα προηγούμενα 100 χρόνια.

 
perierga.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
ADVERTISING
Τα πιο διαβασμένα
ADVERTISING
ADVERTISING