ADVERTISING
Πέμπτη 21-10-21
Κεχλιμπάρης: “Ηγετική προσωπικότητα, με τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα”

02 Απριλίου 2021 - 12:45

Κεχλιμπάρης: “Ηγετική προσωπικότητα, με τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα”

Ο “personal trainer” του Μπίσεσβαρ μιλά στο “Eltopia.com.cy”για τον ποδοσφαιριστή, τον αθλητή και τον άνθρωπο Ντιέγκο.

Η προσθήκη του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι γεγονός ότι προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις του Απόλλωνα Λεμεσού. Ηταν σίγουρα από τις πλέον ηχηρές στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο, αν όχι η πιο ηχηρή. Ηδη, ο Μπίσεσβαρ μετρά εννιά συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Γι’ αυτό και το “ElTopia.com.cy” δίνει συνέχεια, μετά τη συνέντευξη του Ραζβάν Λουτσέσκου και επιχειρεί να “ακτινογραφήσει” τον Σουριναμέζο πρώην μέσο του ΠΑΟΚ και νυν ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα. Δώσαμε τον λόγο, σε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δουλέψει για μεγάλο διάστημα με τον Μπίσεσβαρ, οπότε τον γνωρίζει καλά.

Ο λόγος για τον Πασχάλη Κεχλιμπάρη, ο οποίος είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εχει εκπαιδευτεί πάνω στο personal training,στα ομαδικά προγράμματα, στην αποκατάσταση τραυματισμών και το pilates.

Εργάζεται ως personal trainer κατ’ οίκον, αλλά και σε γυμναστήρια. Εχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με ουκ ολίγους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κι ένας εξ αυτών είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. 
- Κύριε Κεχλιμπάρη, πόσο καιρό κρατά η συνεργασία σας με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ;

“Με τον Ντιέγκο αρχίσαμε τη συνεργασία μας όταν ήταν στον δεύτερο χρόνο του στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα δουλεύουμε μαζί τα τελευταία 3,5 χρόνια”.

- Ποια είναι η εικόνα, την οποία έχετε αποκομίσει, ως αθλητή;

“Η εικόνα, την οποία έχω για τον Ντιέγκο τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως επαγγελματία αθλητή είναι η καλύτερη. Είναι πολύ προσιτός, απλός, δοτικός και ευχάριστος χαρακτήρας και ταυτόχρονα πολύ δυναμικός, αποφασιστικός, πεισματάρης και εργατικός αθλητής με πολλές ικανότητες και τρομερή αντίληψη”.

- Πόσες ώρες τη μέρα ή την εβδομάδα ακολουθούσατε πρόγραμμα;

“Μαζί προπονούμασταν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για μία, με μιάμιση ώρα περίπου, ανάλογα βέβαια και με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας”.- Πόσο σημαντικό είναι για κάποιον ποδοσφαιριστή η έξτρα προπόνηση;

“Οι εποχές, τις οποίες οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν στηριζόμενοι κυρίως στο ταλέντο τους, έχουν περάσει. Πλέον, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ποδοσφαιριστές είναι αθλητές και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Η προπόνηση στο γήπεδο δεν μπορεί να καλύψει όλα τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης. Ετσι, η επιπλέον προπόνηση για έναν ποδοσφαιριστή, που θέλει να πρωταγωνιστεί, είναι πολύ σημαντική”.

- Τί κερδίζει σε βάθος χρόνου;

“Το κέρδος σε βάθος χρόνου είναι συγκεκριμένο και είναι αυτό, το οποίο εύχεται κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Να είναι δηλαδή υγιής και ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια”.

- Ποια είναι η κατάσταση του Ντιέγκο;

“Ο Ντιέγκο είναι σε παρά πολύ καλή κατάσταση. Τόσο σωματομετρικά (κιλά-λίπος), όσο και σε φυσική κατάσταση. Είναι υγιής και δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είχε κανέναν απολύτως σοβαρό τραυματισμό”.

- Σε ποια επίπεδα δουλεύατε μαζί;

“Τον πρώτο χρόνο δουλέψαμε κυρίως με ασκησιολόγιο γιόγκα, με στόχο τη βελτίωση της ευλυγισίας του, γιατί είχε ένα πολύ γυμνασμένο κορμί, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκαμπτο και ένα σώμα δύσκαμπτο είναι πολύ επιρρεπές σε τραυματισμούς. Τον δεύτερο χρόνο αρχίσαμε να κάνουμε “Reformer Pilates”, με στόχο να διατηρήσουμε την ευλυγισία που κερδίσαμε τον προηγούμενο χρόνο και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουμε και να δυναμώσουμε τους σταθεροποιητές μυς του κορμιού του. Τον τρίτο χρόνο ξεκινήσαμε να εισάγουμε στο πρόγραμμα μας και πιο δυναμικές ασκήσεις, με πολλά ερεθίσματα ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας”.- Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του; Το δυνατό του σημείο;

“Το δυνατό σημείο του Ντιέγκο και βασικό του πλεονέκτημα είναι η εξυπνάδα και ταυτόχρονα η τρομερή του αντίληψη. Εχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται, να διαχειρίζεται και να αντιδρά πολύ γρήγορα σε οποιαδήποτε ερέθισμα δέχεται, είτε προπονητικό, είτε αγωνιστικό”.

- Πολλές φορές ερχόταν από τον πάγκο και άλλαζε το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει εξήγηση;

“Η μισή εξήγηση βρίσκεται στην παραπάνω απάντηση. Εχει να κάνει με την αντίληψη του και τη δυνατότητα, που έχει να διαβάζει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα, όταν μπαίνει σαν αλλαγή να ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Η άλλη μισή εξήγηση έχει να κάνει με την ηγετική προσωπικότητα, την οποία έχει σε συνδυασμό με την τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα, την οποία διαθέτει…”.

 

*** Ο Πασχάλης Κεχλιμπάρης συνεχίζει να κάνει online προπονήσεις με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, όχι καθημερινά βεβαίως, αλλά εξακολουθούν να έχουν επαφή, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος έχει αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα