ADVERTISING
Τετάρτη 25-05-22
Συνέντευξη Τσιάμη για Ομόνοια Αραδίππου: “Δεν το βλέπεις σε άλλες ομάδες...”

Από Δημήτρη Μπασμπαρέλα / 22 Απριλίου 2021 - 09:22

Συνέντευξη Τσιάμη για Ομόνοια Αραδίππου: “Δεν το βλέπεις σε άλλες ομάδες...”

Η καταγωγή του είναι από τη Βέροια και συγκεκριμένα από το Μακροχώρι Ημαθίας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στο Νησί βρέθηκε στη Λευκωσία για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Π.Α.Ε.Ε. Κερύνειας.

Μετά από μία γεμάτη ποδοσφαιρική σεζόν μετακόμισε στη Λάρνακα και την Ομόνοια Αραδίππου. Πλέον, βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο παρουσίας του στην ομάδα.

Ο 30χρονος πλέον κεντρικός αμυντικός, Βαγγέλης Τσιάμης, εκ των αρχηγών της Ομόνοιας Αραδίππου μιλά στο “Eltopia.com.cy” για τα δύο ξεχωριστά ρεκόρ του, τα οποία έχει καταγράψει στο δεύτερο τη τάξει Πρωτάθλημα της Κύπρου.

Μιλά για την Ομόνοια, αλλά και για τον ίδιο, καθώς και για τις εντυπώσεις του απ’ όσα έχει ζήσει.

 
“Οικογενειακή κατάσταση”


- Βαγγέλη, πρόσφατα ξεπέρασες τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Ομόνοιας Αραδίππου. Τι σημαίνει για σένα αυτό το ρεκόρ;

“Ναι, είναι αλήθεια, ότι έφτασα πλέον τις 100+1 συμμετοχές. Εχω δεθεί με την ομάδα. Είμαι πλέον στον 4ο χρόνο. Υπάρχει αγάπη.

Με αγαπάει ο κόσμος, με στηρίζει. Κι αυτό, ξέρετε, είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή.

Το παν είναι να είσαι ικανοποιημένος εκεί που είσαι, να αισθάνεσαι όμορφα και να δίνεις φυσικά και εσύ από την πλευρά του, ότι μπορείς.

Γενικά, πάντως, υπάρχει στήριξη από τον κόσμο της πόλης και από την ομάδα. Είναι οικογενειακή κατάσταση”.- Βραβεύτηκες κιόλας από την ομάδα. Ξεχωριστή τιμή, έτσι;

“Εννοείται… Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι οι άνθρωποι της ομάδας σε εκτιμούν. Τιμητικό αναμφίβολα. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση”.


“Νέα παιδιά με ταλέντο”

 
- Η ομάδα δεν μπόρεσε να προσεγγίσει περισσότερο τις υψηλές θέσεις. Γιατί πιστεύεις;

“Οντως έχουμε μείνει πίσω για την άνοδο. Σίγουρα, είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα από τις άλλες χρονιές, με περιορισμένο μάλιστα μπάτζετ, σε σχέση με πέρσι, αλλά και σε σύγκριση με άλλες ομάδες.

Κοιτάξτε, έχουμε νέα παιδιά στο ρόστερ, τα οποία ουσιαστικά κάνουν τώρα το ξεκίνημα τους. Παίζουν στην ομάδα παιδιά κάτω των 20 ετών, από τις ακαδημίες.

Δεν το βλέπεις αυτό σε άλλες ομάδες. Κι όχι μόνο παίζουν, αλλά είναι με παιδιά με ταλέντο, τα οποία μπορούν να διακριθούν. Είναι σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά, τα οποία διψούν για ποδόσφαιρο”.Οταν έπαιξε για 1,5 χρόνο σερί

 
- Οταν πρωτοπήγες στο Νησί κατέγραψες και ένα ξεχωριστό ρεκόρ. Πώς τα κατάφερες;

“Η πρώτη μου ομάδα στην Κύπρο ήταν η Π.Α.Ε.Ε. Κερύνειας. Εμεινα για έναν χρόνο εκεί. Είναι αλήθεια ότι δεν έχασα ούτε λεπτό. Επαιξα για 26 σερί ματς, σε γεμάτα 90λεπτα. Πώς τα κατάφερα; Ελα ντε… Είναι δύσκολο. Δεν είχα τραυματισμούς, ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν έπαιρνα κάρτες. Πήγα παιχνίδι με παιχνίδι.

Μετά συνέχισα μάλιστα αγωνιζόμενος σερί και για άλλο μισό χρόνο με την Ομόνοια Αραδίππου. Επαιξα 1,5 χρόνο σερί. Με δουλειά και προπόνηση”.

- Πώς είναι η κατάσταση στο Πρωτάθλημα; Εντυπώσεις;

“Είναι καλά. Υπάρχει καλύτερη οργάνωση, σε σχέση με την Ελλάδα. Οι άνθρωποι πληρώνουν στην ώρα τους, όσο μπορούν τουλάχιστον και το σίγουρο είναι πώς δεν θα χάσεις χρήματα. Ασφαλώς και οι ομάδες έχουν τις δυσκολίες τους, αλλά δεν θα συναντήσεις ιδιαίτερα προβλήματα.

Προσωπικά, δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Η κάθε ομάδα έχει τον δικό της τρόπο καταβολής, αλλά θεωρώ με τα όσα έχω βιώσει η κατάσταση είναι καλύτερα απ’ ότι στην Ελλάδα”.

- Βαγγέλη, θα μείνεις και του χρόνου;

“Εχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Θα δούμε. Ας τελειώσει με το καλό το Πρωτάθλημα και βλέπουμε. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε αξιοπρεπώς τη χρονιά, με ψηλά το κεφάλι. Να πάμε όσο γίνεται ψηλότερα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ό,τι νεότερο!
 
Τα πιο διαβασμένα